ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ГУРТКА КАФЕДРИ СОЦІАЛЬНОЇ МЕДИЦИНИ ТА ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

22.01.2018

10 січня 2018 р. відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я з тематикою «Сучасні тенденції в дієтології». Вибір тематики заходу обумовлено важливістю забезпечення здорового харчування населення для зміцнення здоров’я, формування високої працездатності й активності протягом усього життя.

Головний лікар Київського міського центру здоров’я, к.м.н. Отто Стойка ознайомив учасників засідання з основними принципами здорового харчування, презентував «тарілку здорового харчування. Особливу увагу було приділено розгляду 7 основних аспектів здорового раціону, які визначили експерти ВООЗ, спираючись дані наукових досліджень та кращу практику провідних країн світу.

Учасники засідання обговорили проблеми поширеності надлишкової маси тіла та ожиріння серед населення в глобальному, регіональному та національному аспекті, розглянули основні факти про ожиріння в контексті зниження якості життя і значної загрозу для здоров’я населення.
Гуртківцями також було розглянуто питання підготовки, порядку та умов проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2017/2018 н.р. за напрямком «Профілактична медицина» англійською мовою.

Кафедра соціальної медицини та громадського здоров’я