ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ГУРТКА КАФЕДРИ МЕДИЦИНИ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ТАКТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ

22.05.2019

21 травня 2019 року відбулося планове засідання студентського наукового гуртка кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини НМУ, яке зібрало рекордну кількість студентів. Вони  насилу розмістилися в одній з найбільших аудиторій кафедри.

Хоч основна доповідь, яку представив студент 2 курсу медичного факультету №4 П. Чербан, прозвучала  українською мовою, на засіданні були присутні і студенти англомовної форми навчання. Саме з метою поліпшення інтерактивної комунікації науковий керівник гуртка доцент кафедри К.Ю. Загороднюк забезпечив синхронний переклад.

Представлена інформація щодо сучасних причин травматичної ампутації кінцівки та послідовності дій першого на місці події лікаря викликала жваву дискусію. Загалом доповідачеві було поставлено понад 50 запитань, чверть з яких – студентами англомовної форми навчання. Відповіді на деякі з цих запитань, як заплановано, студенти представлять за результатами наукових досліджень на наступних засіданнях студентського наукового гуртка кафедри.

Чергове засідання (заключне у цьому навчальному році), на якому кожен бажаючий зможе висловити свої пропозиції щодо тематик базового плану засідань студентського наукового гуртка у 2019-2020 навчальному році, заплановано на 23 травня 2019 року о 16 30.

Прес-центр НМУ