ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ГУРТКА КАФЕДРИ АКУШЕРСТВА І ГІНЕКОЛОГІЇ №3

04.12.2017

30 листопада 2017 року відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри акушерства і гінекології №3. Керівник гуртка, доцент Лілія Ластовецька у вступному слові привітала студентів СНГ кафедри загальної хірургії №1 ім. М.М. Дітеріхса НМУ на спільному засіданні. Цікавість до теми «Невідкладні стани у акушертсві та гінекології» виявили студенти різних курсів та факультетів, в тому числі і іноземні.

Під час засідання гуртка доцент Ігор Майданик представив цікавий клінічний випадок; асистент Олена Щерба розробила унікальний маршрут для опанування практичної частини засідання. Було відібрано пацієнток, патологія яких давала змогу різнобічно висвітлити тему.
Студенти були присутніми у операційній при виконанні лапароскопічної кістектомії, при цьому у обговоренні брали участь не лише викладач і гуртківці, але і уся чергова операційна бригада. Наступною зупинкою стало відділення гінекології №1, де студенти мали змогу збирати анамнез та скарги у хворої з позаматковою вагітністю. Надзвичайно важливо не лише зі студентської лави звикати до атмосфери опреаційної, але і формувати комунікативні навики у майбутнього лікаря.

Далі було заслухано три доповіді гуртківців: Анна Бистрякова оглядово нагадала нозології, об’єднані даною темою та надала інформацію про епідеміологію невідкладних станів; Анна Тер-Тумасова (член СНГ кафедри загальної хірургії №1) підготувала для представників обох гуртків цікаву тему диференційної діагностики «гострого живота» у гінекології та хірургії; Таїсія Крисенко доповіла про діагностику та тактику ведення розривів кісти яєчника, було використано методику інтерактивного спілкування зі слухачами гуртка.

Приємним сюрпризом стала присутність випускниці НМУ, активного гуртківця, призера олімпіад і конференцій, а тепер уже лікаря-інтерна акушер-гінеколога Катерини Кривко. Вона ознайомила студентів із основними новинами у світі лапароскопічної гінекології, адже у якості організатора відвідала конгрес «Актуальні питання анестезіології у акушертсві, гінекології та неонатології». Наступне засіданні гуртка кафедри відбудеться 7 грудня 2017 року.

Кафедра акушерства і гінекології №3