ЗАКРИТТЯ СЕЗОНУ У СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧОМУ ТАБОРІ «МЕДИК»: ПРОЩАННЯ ІЗ СОСНОВИМ РІДКОЛІССЯМ, ЧАРІВНОЮ КОЗИНКОЮ І НЕЙМОВІРНО ЧУДОВИЙ КОНЦЕРТ

15.08.2019

От і добіг до кінця третій – останній у цьому році – заїзд відпочивальників до спортивно-оздоровчого табору «Медик». Працівники Національного медичного університету імені О.О.Богомольця – нинішні і колишні, – а також члени їхніх родин потроху завантажують до багажників авто свої пожитки, а на оновлених недавно лавках невеликого амфітеатру репетирують прощальний концерт запрошені з Києва артисти. Трохи сумно. І доводиться то тут, то там чути, що літо промайнуло занадто швидко, а погодні умови такі, що можна було б щонайменше місяць перебувати у цьому раю поблизу річки Козинки…

Доцент кафедри педіатрії №4 НМУ А. Б. Корнієнко відпочиває в «Медику» із сім’єю  далеко не перше літо. Анатолій Борисович докладно і не без задоволення описує всі принади «втечі від суєти мегаполіса», усамітнення в оточенні сосен, де є і бажання, і привід замислитись над вічним і неминущим. Його настрій поділяють дружина Наталя Михайлівна, онук Ярослав, який днями вже від’їхав до Києва.

А Ірина Пащенко нині не працює в Університеті, але придбала путівку без скидок. Бо не мислить бодай одне літо без цих-от освітлених, мов на картині Івана Шишкіна, сосон, без милої серцю річки… «Я, мабуть, належу до тих, для кого «Медик» став своєрідною Меккою», – говорить жінка.

Очікує приїзду чоловіка випускниця НМУ, нині зубний технік Ірина Нагорна. Вона тримає на руках п’ятимісячного Арона. Маля, кажуть, щойно капризувало, але зараз заспокоїлось і терпляче чекає з мамою і бабусею початку заключного концерту.

А він таки розпочався, і змусив багатьох припинити приготування до від’їзду і зайняти місця в амфітеатрі. Директор університетського мистецько-культурного клубу «Медик» Ігор Терпелюк висловлював побоювання, що час для концерту обрано дещо проблемний: люди пакуються на виїзд, їм не до музики і співів. На щастя Ігор Петрович недооцінив відпочивальників-медиків. Не тільки героям Артура Конан-Дойля і Олексанра Корнійчука – детективові і хірургові – не чужою була гра на скрипці. Послухати «вживу» народного артиста України, соліста хору імені Григорія Верьовки, маестро Володимира Литвина випадає далеко не кожного разу. Те, що виробляв його інструмент чи, правильніше буде сказати, він, не можливо описати словами. Це треба слухати. Скажімо, славетний «Чардаш» Монті у виконанні цього скрипаля-віртуоза. І приваблені концертом відпочивальники таку можливість мали.

А ще вони милувалися музикою лауреатів міжнародних конкурсів Олега Микитюка і Ігоря Теуту, задушевною піснею «Велика родина» Ярослава Іванюка, належним чином оцінили вклад звукооператора Віри Кириченко.

Отже, «прощання» з «Медиком» вдалося. Хоча й легкий сум, ясна річ, нікуди не подівся.

 

Прес-центр