ЗАКЛЮЧНЕ ЗАСІДАННЯ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ ЩОДО ЗАРАХУВАННЯ ВСТУПНИКІВ НА МІСЦЯ ПОНАД ПЛАН ДЕРЖАВНОГО ЗАМОВЛЕННЯ

18.08.2017

18 серпня 2017 року в морфологічному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося підсумкове засідання Приймальної комісії 2017 року щодо прийому та зарахування вступників на місця понад план державного замовлення. Накази про зарахування студентів на контрактну форму навчання в 2017 році підписала Голова Приймальної комісії, ректор університету, член-кореспондент НАМН України, професор Катерина Амосова.

Ректор Катерина Амосова привітала колег із завершенням вступної кампанії щодо прийому документів та наголосила на важливості постійного вдосконалення роботи, яка оптимізуватиме процес вступу, а також подякувала за роботу членам Приймальної комісії.

Про хід зарахування і підсумки прийому на контрактну форму навчання розповів заступник голови приймальної комісії, професор Олександр Науменко. «Цьогорічний набір на місця понад план державного замовлення став найбільшим за останні чотири роки, зважаючи на найнижчу кількість за останні 5 років випускників шкіл, які складали ЗНО – 240889 осіб. Першокурсниками, які навчатимуться на місцях понад план державного замовлення стали 1432 вступники. Вони вже подали оригінали своїх документів до НМУ. В порівнянні з минулим 2016 роком кількість таких студентів становила 1386 осіб. Новинкою цьогорічного вступу став набір 18 першокурсників на спеціальність, яку запровадили з цього року – фізична терапія, ерготерапія (бакалавр). Високим залишається вступний конкурс на контрактну форму навчання, він становив 4,84 особи на місце», – сказав професор Олександр Науменко.

За словами відповідального секретаря приймальної комісії НМУ, доцента Юрія Марущенка, незважаючи на завершення основного етапу, вступна кампанія 2017 в Університеті ще триває – з сьогоднішнього дня вступникам видаватимуть договори про контрактну форму навчання. «Ми завершили цьогорічний марафон з хорошими результатами, такий рекордний набір став можливим завдяки злагодженій команді Приймальної комісії на чолі з Головою Приймальної комісії, професором Катериною Амосовою».

Цьогорічні вступники серед спеціальностей в лідери обрали медицину, стоматологію та фармацію. В Університеті навчатимуться вступники з усіх регіонів України.

Прес-центр