ЗА УЧАСТЮ РЕКТОРА КАТЕРИНИ АМОСОВОЇ В УНІВЕРСИТЕТІ ВІДБУЛИСЯ ЗБОРИ ЗІ СТУДЕНТАМИ 1 КУРСУ

14.09.2017

13 вересня 2017 року в актовій залі фізико-хімічного корпусу Національному медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася зустріч ректора університету, член-кореспондента НАМН України, професора Катерини Амосової зі студентами 1 курсу медичних факультетів №1 та №2.

На Зборах, які були присвячені особливостям навчального процесу, були присутні: проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко, декани факультетів – професор Володимир Мельник та доцент Наталія Літвінова, завідувачі та викладачі кафедр, які працюють зі студентами першого курсу, заступники деканів, куратори ЄКТС, начальники відділів, представники Студентського парламенту, Профкому студентів НМУ, Антикорупційного комітету НМУ та ГО «Студдовіра».

Ректор НМУ, професор Катерина Амосова, звертаючись до першокурсників, розпочала зі статистики щодо відрахування студентів. «Серед вступників, які закінчили університет у 2017 році лише 72 % студентів отримали дипломи та стали лікарями. Студент-медик вчиться 12 годин на добу. Вся інформація для навчання є у підручниках, але те, як ви засвоїте знання залежать лише від вас і вашої самопідготовки. Вчіться щодня – читайте перед лекціями і практичними, а на усі незрозумілі запитання відповідь можете отримати у викладача. Пам’ятайте, наша мета – дати кожному із вас міцний фундамент для самопідготовки, розвитку компетенцій та вмінь вирішувати практичні завдання», – сказала Катерина Амосова. Ректор також наголосила, що студенти та викладачі – партнери, які мають підвищувати вимогливість одні до одних, не боятися говорити про недоліки, бо лише так можна збудувати нову країну, стати гарним лікарем та підвищити рівень надання медичних послуг.

Про організацію та новації навчального процесу в НМУ для студентів першого курсу розповіла проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко. «Особливість навчання – це те, що навчальний рік триватиме 40 тижнів (2 семестри по 17 тижнів), 2 сесії (зимова, для медичних факультетів, без іспитів, але це додатковий час для ліквідації академічної заборгованості) та літня». Доцент Олена Стеченко також розповіла першокурсникам про графік навчального процесу та шкали оцінювання знань, АСУ електронний деканат та форми контролю знань в університеті.

До першокурсників звернувся декан медичного факультету №1, професор Володимир Мельник. Він зауважив, що освіта в університеті дає можливість в майбутньому дивитися на пацієнта системно. «Незважаючи на те, яку спеціальність виберете, саме ви маєте зрозуміти, що турбує хворого. А для того, щоб стати висококваліфікованим спеціалістом та розуміти як функціонують процеси в складному людському організму потрібно багато і щодня працювати», – сказав Володимир Мельник.

До активної участі у студентському житті університету, студентів 1 курсу запросив голова Студентського Парламенту Костянтин Ковалішин. Представники Студпарламенту розповіли про проекти, які заплановані в НМУ та благодійні акції, які проводять протягом кількох років. Талановиті першокурсники зможуть долучитися до авторів студентського журналу «Йод». Також першокурсники отримали подарунки – підручники «Медична та біологічна фізика» за редакцією завідувача кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики, член-кореспондента НАПН України, професора Олександра Чалого. Під час Зборів студенти дізналися про роботу Антикорупційного комітету НМУ. Заступник голови Антикорупційного комітету Ілля Бурлаченко розповів як вберегти себе від шахрайства і корупції та не стати жертвою обману.

О. СТЕЧЕНКО. ОРГАНІЗАЦІЯ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ В НМУ імені О.О. Богомольця ДЛЯ СТУДЕНТІВ 1 КУРСУ 2017/2018 н. р.

Прес-центр