ВИДАЧА ЕКЗАМЕНАЦІЙНИХ ЛИСТІВ МОЛОДШИМ СПЕЦІАЛІСТАМ ДЛЯ ВСТУПНИХ ФАХОВИХ ВИПРОБУВАНЬ НА СПЕЦІАЛЬНІСТЬ «ФАРМАЦІЯ, ПРОМИСЛОВА ФАРМАЦІЯ», ПРИЙОМ ЗАЯВ ВІД ГРОМАДЯН НІГЕРІЇ ТА УЗБЕКИСТАНУ – ЗВИЧАЙНИЙ РОБОЧИЙ ДЕНЬ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ НМУ

23.07.2021

23 липня 2021 року, напередодні вступних фахових випробувань, які триватимуть з 24 по 30 липня, задіяні до вступної кампанії-2021 в НМУ секретарі ПК і студенти видають екзаменаційні листи тим, хто, маючи базову освіту молодшого спеціаліста, виявив бажання продовжити своє навчання на заочному відділенні фармацевтичного факультету НМУ.

Зранку досить великою групою до морфологічного корпусу Університету прибули випускники Волинського медичного інституту (м. Луцьк). «Вирішили, приїхавши до Києва, відразу отримати екзаменаційні листи, – пояснила Богдана Гарбарчук, – Хоч можна було б це зробити безпосередньо перед іспитом. Хвилюємося, звісно. Але віримо в успішне складання фахових випробувань». «Професія провізора, фармацевта завжди мене приваблювала, – говорить лучанка Карина Поліщук. – Мабуть, не треба казати, якої ваги вона набуває в наш час. Фармацевтичний факультет НМУ імені О.О.Богомольця користується в Україні безперечним авторитетом і популярністю».

Приємні новини чекали на нас у відділі прийому заяв від іноземних громадян. Як повідомили секретарі ПК Катерина Соломаха, асистент кафедри офтальмології, і Карина Касимова, асистент кафедри патофізіології, щойно прийнято документи двох абітурієнтів з Нігерії і одного – з Узбекистану. Африканці складатимуть вступні іспити англійською, вступник з Узбекистану, а також абітурієнтка з Ізраїлю – українською.

Як зазначив відповідальний секретар Приймальної комісії НМУ, доцент М.В.Тарасенко, сьогодні о 18.00 закінчується подання заяв вступників. Продовжується процес підготовки заяв абітурієнтів для алгоритму адресного розміщення місць державного замовлення Єдиною державною базою з питань освіти.

На другому етапі вступної кампанії-2021 пройдуть фахові випробування для відповідних категорій вступників, рекомендація до зарахування ЄДЕБО на бюджет, подання оригіналів документів вступників, зарахування. Станом на вечір 22 липня подано 7359 заяв від 5691 особи. Це значно перевищує відповідні показники двох попередніх років. На основні спеціальності є конкурс. Отже, є підстави вважати, що вступна кампанія-2021 йде за планом.

                                                                                                               

Прес-центр