ВСТУПНА КАМПАНІЯ ТРИВАЄ: АБІТУРІЄНТИ ПОДАЮТЬ ДОКУМЕНТИ, КОНСУЛЬТУЮТЬСЯ

29.07.2020

Минає перший тиждень від початку вступної кампанії-2020 в Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця. Поки що говорити про якісь результати зарано. Триває прийом заяв від пільгових категорій абітурієнтів. Діють освітні центри «Україна-Крим» і «Україна-Донбас». На першому поверсі морфологічного корпусу НМУ функціонує кабінет, де надають інформацію про умови вступу для іноземних громадян – випускників підготовчих відділень інших медичних навчальних закладів.

Єлизавета Верховець приїхала із селища міського типу Бородянки Київської області. Закінчила місцевий ліцей з поглибленим вивченням окремих предметів. Має пільги за станом здоров’я і подає документи для вступу до медичного факультету № 3, оскільки мріє стати дитячим лікарем – педіатром. Батько, який прибув до Києва разом із Єлизаветою, вважає, що рівень підготовки його доньки достатній для успішного складання вступних іспитів. «Про професію лікаря-педіатра мріє з дитинства, – говорить він. – Тож хотілося б вірити, що ця її мрія збудеться».

А біля консультативного центру того ж таки морфологічного корпусу утворилася навіть невеличка черга. Хлопці і дівчата, як правило, у супроводі рідних, навідуються сюди, щоб отримати попередню консультацію, уточнити деталі умов вступу до НМУ, з якими ознайомились попередньо на сайті. Анна Загорулько з мамою приїхали з міста Фастова Київської області, де дівчина успішно закінчила академічний ліцей № 9. Успішно – це майже 185 балів ЗНО. Анна сподівається спробувати свої сили на вступі до одного з медичних факультетів за спеціальністю 222.

                                                                                                               

Прес-центр