ВСТУПНА КАМПАНІЯ 2018: СЬОМИЙ ДЕНЬ

19.07.2018

Юрій Марущенко, відповідальний секретар приймальної комісії НМУ:

«Особливості вступної кампанії 2018 року полягають у наступному: по-перше, абітурієнти мають подавати сім заяв на чотири спеціальності, по-друге, приймаються сертифікати ЗНО 2016-18 років.

Щодо прийому документів на такі медичні спеціальності як медицина, стоматологія та педіатрія. Сертифікати ЗНО з другого та третього предметів повинні мати мінімум 150 балів.
Цьогоріч вподобання абітурієнтів, у порівнянні з минулими роками, не змінились. Лідирують факультети медицини, педіатрії та стоматології. Але, враховуючи ці особливості (150 балів), ми зараз маємо дуже великий конкурс на ті спеціальності, де не потрібно мати вищезазначену кількість балів (фармація, ерготерапія, фізична терапія, медична психологія).
Важливо, що до НМУ вступають навіть представники тих регіонів, де є медичні виші (карта розподілу заяв абітурієнтів НМУ).

Ще одна особливість цьогорічної кампанії – Єдина державна електронна база з питань освіти працює без збоїв, що дає нам можливість швидко опрацьовувати заяви.

Хочу порадити абітурієнтам перед поданням заяви уважно розставити пріоритети, прочитати умови вступу до Університету. Також дотримуватись вимог подачі електронних заяв. Зокрема, приділити увагу завантаженню додатку до атестату. Часто абітурієнти неправильно перераховують середній бал та завантажують не ті документи (непотрібні фотокартки, довідки). Тобто необхідно чітко виконувати вимоги».

СЛОВО АБІТУРІЄНТАМ:

Ірина Лещенко, с. Піщане Одеської області:

«Вступаю до НМУ після закінчення медичного училища ім. В.О. Жуковського. Обираючи майбутню професію, зупинилась на факультеті з підготовки лікарів для Збройних сил України. І хоч батьки й юристи, але вони не були проти такого вибору. Навпаки, підтримали це моє рішення. Адже зараз ця професія як ніколи затребувана. До того ж у такий спосіб хочу проявити свій патріотизм і підтримати країну в цей нелегкий час».

 

 

 

 

 

Дмитро Сачков, місто Харків:

«Я випускник Харківського медичного училища і нині маю надію вступити відразу на другий курс НМУ. Протягом року працював у реанімаційному відділенні лікарні міста Харків. Хочу стати лікарем-анестезіологом. У мене було достатньо часу, щоб переконатися, що зробив правильний фаховий вибір».

 

 

 

 

 

 

Марина Косарьова, м. Сміла Черкаської області:

«Моя двоюрідна сестра працює фельдшером. Я спостерігала за її роботою і зрозуміла, що теж хочу пов’язати своє майбутнє з медициною. Тому й вступила в Черкаську медичну академію на факультет фармація, яку закінчила цього року. Після завершення навчання в академії вирішила продовжити здобувати знання у НМУ на фармацевтичному факультеті, про який чула багато позитивних відгуків».

 

 

 

 

 

 

Софія Доманська, с. Голишів Рівненської області:

«Після закінчення з відзнакою фармацевтичного коледжу вже два тижні працюю за фахом. Дуже подобається. Хочу здобути вищу освіту не лише для професійного росту. Маю надію стати викладачем фармації. Національний медичний університет – дуже престижний навчальний заклад. Так кажуть мої знайомі, які його закінчили. Тут високого рівня викладачі, цікаво вчитися, ефективне студентське самоврядування».