ВІЗИТ СПІВРОБІТНИКІВ КАФЕДРИ ЩЕЛЕПНО-ЛИЦЕВОЇ ХІРУРГІЇ ТА СУЧАСНИХ СТОМАТОЛОГІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДО УНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ КЛІНІКИ МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ПОЛЬСЬКОГО МІСТА ОЛЬШТИН

25.11.2021

Нещодавно співробітники кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій ІПО – її  завідувач, професор Андрій Копчак, доцент Юрій Чепурний та аспірант Ростислав Терлецький – відвідали центр хірургії голови та шиї (керівник центру – доктор  Криштоф Довґерд) Університетської дитячої клініки в польському місті Ольштин (Children’s Hospital in Olsztyn · University Department Head and Neck Surgery).

Основною метою візиту було поглиблення взаємодії між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця та Вармінсько-Мазурським університетом міста Ольштин в освітній та науковій сфері в рамках меморандуму про співпрацю, а також започаткування спільних наукових проєктів у царині надання допомоги пацієнтам з тяжкими деструктивно-дегенеративними захворюваннями скронево-нижньощелепного суглоба, посттравматичними дефектами та новоутвореннями голови та шиї.

Університетська клініка м.Ольштин є одним із найбільших східноєвропейських центрів із лікування вроджених черепно-щелепно-лицевих аномалій і деформацій, а її фахівці відомі своїми досягненнями в галузі мікросудинної та реконструктивно-відновної хірургії обличчя. Українські фахівці мали змогу спільно з польськими колегами брати участь у проведенні оперативних втручань, клінічному розборі пацієнтів та круглих столах, присвячених найбільш актуальним проблемам щелепно-лицевої хірургії. В ході візиту було окреслено дорожню карту для проведення спільних мультицентрових досліджень в актуальних сферах щелепно-лицевої хірургії із підготовкою спільних публікацій та розроблено програму стажувань для співробітників обох університетів.

 

Прес-центр за матеріалами кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій ІПО