ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ НМУ ДО ІНДІЇ

22.02.2017

Важливим стратегічним напрямком в міжнародній діяльності Національного медичного університеті імені О.О. Богомольця є розширення горизонтів співпраці з Республікою Індія.

13-17 лютого 2017 року делегація Університету у складі проректора з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, професора Олесі Линовицької; першого заступника декана по роботі з іноземними студентами, доцента Тетяни Тімохіної; начальника науково-дослідної частини, кандидата медичних наук, PhD Андрія Дінця побувала з робочим візитом в Республіці Індія. До складу делегації українських фахівців входив і начальник управління контролю за діяльністю вищих навчальних закладів Державної інспекції навчальних закладів України, професор Юрій Телячий.

Домінуючою складовою співпраці з Індією є навчання індійських студентів в українських вишах, адже сьогодні в Україні – близько трьох тисяч індійських громадян. В Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця навчається на додипломному рівні 296 студентів, серед них 121 вступили на перший курс у 2016 році. На післядипломному рівні навчаються 4 клінічних ординатори з Індії.

Делегація НМУ взяла участь у міжнародній освітній конференції, освітній виставці, були проведені переговори з консулом України в Індії, ділові зустрічі з представниками освітніх закладів та агенцій Індії.

Учасниками міжнародної освітньої конференції та виставки, які були організовані New Educational Trend (Республіка Польща) були представники 65 освітніх рекрутингових організацій з усіх штатів Індії, Бангладешу, Шрі-Ланки, Непалу. Робота конференції була поділена на 3 блоки: під час кожного – доповідали про можливості здобуття вищої освіти в різних країнах, а саме Німеччині, Швейцарії, Іспанії, Франції (Блок 1); Чехії, Угорщині, Польщі, країнах Балтії (Блок 2); України, РФ (Блок 3). В кожному блоці була представлена презентація про: вартість навчання, умови прийому, проживання, визнання кваліфікацій та можливість англомовного навчання.

Із мультимедійною презентацією перед учасниками виступили працівники вищих навчальних закладів європейських держав: Інституту Сан-Патріко (Іспанія), Університету Вістула, Університету соціальних наук (Польща), Університету бізнесу, мистецтва і технологій (Латвія).

Доповідь про переваги навчання в НМУ ім. О.О. Богомольця представила перший заступник декана по роботі з іноземними студентами, доцент Тетяна Тімохіна. В презентації були висвітлені засади медичної освіти в НМУ, продемонстровані можливості матеріально-технічної бази, наявність розгалуженої мережі клінічних баз в лікувально-профілактичних закладах м. Києва та можливості безпосередньої роботи з пацієнтами. Також були представлені умови прийому до університету, умови проживання в гуртожитках, наявність англомовного викладання всіх предметів, підтримка студентів деканатом по роботі з іноземними громадянами. Після доповіді відбулась тривала дискусія з учасниками конференції під час якої були обговорені різноманітні аспекти міграційних правил, тривалість навчання на програмах до- та післядипломної підготовки в НМУ, умови підтримки студентів, проживання, оплати.

Після конференції делегація НМУ взяла участь у міжнародній освітній виставці, під час якої відбулись дискусії, обмін контактами з представниками Індії, Бангладешу та інших країн.

Під час візиту до Індії також відбулася зустріч з першим секретарем з консульських питань посольства України в Індії Я.С. Бєловим. У ході розмови порушувалися питання пропаганди вітчизняної вищої медичної освіти в Індії, обговорено питання забезпечення вчасного оформлення візових документів індійських абітурієнтів у зв’язку із заплпнованим збільшенням. Окремо були розглянуті питання щодо підтримки Посольства України в Індії у встановлені партнерських відносин з медичними університетами Нью-Делі.

Участь у міжнародних освітніх заходах дозволяє поширювати інформацію про Університет основним стейкхолдерам, які працюють в сфері організації навчання студентів Індії в Україні, сприяє підвищенню іміджу НМУ імені О.О. Богомольця та системи вищої медичної освіти України.

Деканат по роботі з іноземними студентами
Відділ міжнародних зв’язків
Науково-дослідна частина