ВІТАЄМО З ДНЕМ ПРАПОРА І 28-Ю РІЧНИЦЕЮ З ДНЯ ПРОГОЛОШЕННЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!

23.08.2019

Мало хто знає, що текст Акту про державну незалежність України готувався не з коліна. Хоч, безумовно, події в Москві, зокрема горезвісний путч, значно прискорили його народження. Над кожним словом цього документу, розуміючи його виняткову важливість для України та історії загалом, працювали колишні дисиденти-правозахисники республіканець  Левко Лук’яненко, демократ Юрій Бадзьо та інші. Невблаганний час не зупинити, і творців лаконічного, але такого чудового за змістом тексту вже немає серед нас, громадян незалежної держави Україна. Що ж дивуватися – встигло народитися ціле покоління вільних людей.

Саме їх, саме вас усіх хотілося б привітати з тим, що вже 28 років вирішують не де-небудь, а в Києві: де саме – на Троєщині, біля Димера чи на Прип’яті будувати щось на кшталт атомної станції і чи будувати взагалі. Привітати з тим, що на 28 році незалежності ми нарешті відчуваємо себе народом, а не населенням. Що український синьо-жовтий прапор, день якого ми сьогодні відзначаємо, гордо майорить над світом, попри всі лукаві дійства «воріженьків».

Тож щиро вітаємо весь колектив Національного медичного університету імені О.О.Богомольця з Днем Прапора і Днем Незалежності України і бажаємо й надалі вносити свій вагомий вклад у розбудову нашої вільної Вітчизни.

Адміністрація НМУ