ВІТАЄМО З ДНЕМ ФАРМАЦЕВТА!

20.09.2019

Починаючи з 1999 року щорічно у третю суботу вересня за Указом Президента України відзначається День фармацевта. Понад 350 тисяч представників цієї галузі сьогодні приймають вітання і серед них не лише фармацевти та провізори, а й організації з контролю за якістю лікарської продукції та всі ті, хто пов’язаний із виробництвом медичних препаратів.

Сьогодні поздоровлення з професійним святом приймає також і фармацевтичний факультет нашого Університету.

З 1997 року в НМУ функціонує фармацевтичний факультет, який нині очолює професор Тетяна Дмитрівна Рева. Цей підрозділ славетного медичного Університету є справжньою «кузнею» кадрів. Щороку до лав факультету вступає близько 700 студентів-новобранців на заочну і денну форми навчання. У 2018/19 навчальному році свої такі бажані дипломи отримали 470 студентів-заочників та 66 випускників денної форми навчання. «Відчутним прогресом, – зазначила заступник декана, доцент Ольга Олександрівна Глушаченко, – є те, що завдяки комплексу заходів з підготовки студентів-заочників до КРОКу-1 із залученням розробленої в НМУ освітньо-інформаційної платформи «Нейрон» для інтерактивного тренування нам вдалося відчутно підвищити рівень дистанційного навчання. Так, цьогорічний КРОК-1 склали 82 відсотки студентів-заочників, що, погодьтеся, є досить пристойним показником».

Всього за час свого існування фармацевтичний факультет НМУ здійснив 18 випусків. Професор Ірина Володимирівна Ніженковська попит на новоспечених фармацевтів в Україні та за її межами вважає дуже великим. Переважно випускники НМУ поповнюють ряди працівників фармацевтичних компаній, клінік, косметичних салонів і, звичайно ж, аптек. Хоча в останніх працюють, як правило, ті самі студенти-заочники.

Успішно підтверджуються наші дипломи і за кордоном – в ЄС, США, Великій Британії. Наші випускники працюють у таких відомих фармацевтичних компаніях як «Bayer», «Nestle» (Німеччина). Керівників іноземних фірм приваблює у випускниках нашого Університету знання мови, менеджменту, маркетингу, не кажучи вже про високий фаховий рівень. З іншого боку – на факультет вступають іноземні студенти, які закінчивши НМУ, розпочинають  успішний власний бізнес у себе на батьківщині.

«Нікого не здивує і той факт, – додала декан факультету, професор Тетяна Дмитрівна Рева, – що найбільше випускників фармацевтичного факультету, зокрема й на керівних посадах, зосереджено в Державному експертному центрі при МОЗ України, а також у структурі самого Міністерства. Безперечно, такі хороші знання нашим студентам дають викладачі фармацевтичного факультету НМУ, які, всі без винятку, віддані справі й по-справжньому люблять свою професію».

Підтвердженням слів Т.Д. Реви, які вона висловила щодо високого професійного рівня професорсько-викладацького складу факультету, є Подяка від Київського міського голови В.В. Кличка, якою за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток медичної освіти, високу професійну майстерність та з нагоди Дня фармацевта відзначені співробітники фармацевтичного факультету НМУ імені О.О. Богомольця:

ОЛЬГА ВІКТОРІВНА АФАНАСЕНКО, доцент кафедри фармацевтичної, біологічної та токсикологічної хімії;

ІРИНА ОЛЕКСАНДРІВНА БУТ, старший лаборант кафедри фармацевтичної, біологічної та токсикологічної хімії;

ОЛЕНА ВОЛОДИМИРІВНА КЛИМЕНКО, доцент кафедри фармакології;

ОКСАНА МИКОЛАЇВНА ЧХАЛО, старший викладач кафедри медичної та загальної хімії.

Отже, щиро вітаємо нагороджених і всіх фармацевтів та провізорів із їхнім професійним святом!