VIII МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР СТУДЕНТІВ, ПРИСВЯЧЕНИЙ ДНЮ БОРОТЬБИ З РАКОМ

20.02.2017

2-4 лютого 2017 року в Києві відбувся VIII Міжнародний семінар студентів та молодих вчених, присвячений Всесвітньому дню боротьби з раком (VIII International Students’ and Young Scientists’ Seminar dedicated to The World Cancer Day). Захід організували кафедра онкології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця спільно з Національним інститутом раку.

В перший день семінару відбулася екскурсія-воркшоп «Операційний день в Національному інституті раку». 23 студентів та інтернів з 10 міст України були розділені на групи та змогли відвідати операційні усіх відділень інституту. 3 лютого – офіційне відкриття семінару за участі директора Національного інституту раку д.м.н. О.О. Колеснік. У цей день було підготовано 20 лекцій від докторів наук, професорів та керівників науково-дослідних відділень – найкращих спеціалістів свого напрямку в онкології.

Останній день заходу відкрив завідувач кафедри онкології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця д.мед.н Роман Верещако. Він прочитав лекцію «Можливості реконструктивної хірургії трахеї та бронхів в онкології». Після цього було заслухано 43 доповіді від молодих вчених із усієї України. Серед них 9 найкращих доповідей були нагороджені цінними подарунками. Тези доповідей учасників семінару надруковані в журналі “Клінічна онкологія” №4(24) 2016 р.

 

Кафедра онкології