VIII ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ГИРЬОВОГО СПОРТУ

27.02.2017

24-25 лютого 2017 року у спортивному комплексі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся 8-й чемпіонат України з гирьового спорту серед студентів вищих навчальних закладів та чемпіонат України серед юнаків і дівчат.

У змаганнях взяли участь понад 100 спортсменів з 17 міст України, які представляли 16 вищих навчальних закладів. Юнаки змагались у підніманні гир вагою 24 кожна у поштовху довгим циклом, а дівчата – у ривку гирі вагою 16 кг. Змагання проводились за підтримки Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України та Федерації гирьового спорту України.

В результаті змагань збірна команда НМУ імені О.О. Богомольця з гирьового спорту (тренер професор Щербина Ю.В.) виборола третє загальнокомандне місце. Перше місце у командному заліку посіла дружня команда ВП «Старобільський технікум Луганського НАУ» (тренер Суркіс В.Я.). На другому місці студенти Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету (тренер Татарчевський О.О.). В особистому заліку у змаганнях серед студентів медалі різного гатунку у своїх вагових категоріях вибороли: Егембердиєв Зеріпбай – стоматологічний факультет, 5 курс (2 місце); Дяченко Галина – медичний факультет №4 (3 місце).

Вагомий внесок до перемоги та виступу збірної команди НМУ зробили: Анна Смуток, Андрій Шматко, Богдан Черненко, Андрій Андрейчук, Анна Скрябіна На особливу увагу заслуговує четверте місце громадянки Лівану Рім Хумані, яка навчається в інтернатурі стоматологічного факультету НМУ імені О.О.Богомольця. Змагання такого рангу перші в її житті, але вона зуміла підтримати команду університету у боротьбі за призове місце.

У процесі змагань спортсмен із Запоріжжя – Владислав Яровий встановив рекорд України у жонглюванні 16-кілограмовою гирею з закритими очима з подвійними обертами в сагітальній площині – 211 разів за 6 хвилин 38 секунд.

До складу команди суддів входили: Щербина Ю.В. – головний суддя змагань, Биков Є.Ю. – головний секретар, Ромас Є.О., Махно В.М., Кожушко О.В. (м. Київ), Суркіс В.Я. (м. Старобільськ, Луганська обл.), Семенова О. (Словенія), а також Петренко Ю.О. – Заслужений Майстер спорту, національна категорія (м. Черкаси), Татарчевський О.О. – Майстер спорту, національна категорія (м.Дніпро).

Чемпіонат України серед студентів був фінальним етапом підготовки і відбору до участі у 7-у Чемпіонаті світу з гирьового спорту, який відбудеться 27-30 квітня в Угорщині. Усі призери студентського чемпіонату України отримали право на участь у престижних міжнародних змаганнях, які відбудуться незабаром. Спортсмени і судді висловлюють подяку за підтримку у проведенні змагань керівництву Національного медичного університету імені О.О.Богомольця і особисто ректору – член-кореспонденту НАМН України, професору Катерині Амосовій.

Кафедра фізичного виховання та здоров’я