ВІДПОВІДАЛЬНИЙ СЕКРЕТАР ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ НМУ: ВСТУПНА КАМПАНІЯ ЦЬОГО РОКУ МАЄ СУТТЄВІ ВІДМІННОСТІ ВІД ПОПЕРЕДНІХ

30.07.2020

До початку прийому заяв абітурієнтів про вступ до НМУ імені О.О.Богомольця ще більш як два тижні, а вступна кампанія набирає темпу. Уже це дає підстави говорити про певні її особливості порівняно з попередніми. Зупинитися на цих особливостях докладніше ми попросили Відповідального секретаря Приймальної комісії НМУ Максима Васильовича Тарасенка.

«Так, – зазначив він, – реєстрація і вступні іспити для пільгових категорій вступників до початку прийому заяв – одна з особливостей цьогорічної кампанії. Гадаю, не треба пояснювати, чому зроблено таке «розведення в часі». Є необхідність мінімізувати скупчення людей у зв’язку з карантинними обмеженнями. Ще одна важлива особливість – робота освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Уже перші дні вступної кампанії засвідчили правильність і далекоглядність рішення про організацію цих освітніх центрів. Цим самим ми сприяємо інтеграції молоді з тимчасово окупованих та анексованих територій.

Є певні зміни щодо графіку іспитів та співбесід для різних категорій абітурієнтів. Для тих, хто має ОС «Бакалавр» і бажає отримати ОС «Магістр» встановлено єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови. Для вступу на основі ОС «Молодший спеціаліст» на ОС «Магістр» потрібні результати ЗНО з української мови і літератури з 2017 по 2020 рік. Ці та інші особливості вступної кампанії зумовили зміни в роботі Приймальної комісії. Стався деякий перерозподіл обов’язків між заступниками Відповідального секретаря ПК. Наприклад, за вступ пільгових категорій абітурієнтів і роботу ОЦ «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» відповідає доцент Юрій Леонідович Марущенко, за вступ іноземних громадян – доцент Владислав Владиславович Мороз. Усі ці зміни спрямовані на те, щоб успішно провести Вступну кампанію-2020 в нашому Університеті у непростих умовах, що склалися цього року».

Отже, Приймальна комісія НМУ працює згідно з графіком. Щодня до кабінету №230 на другому поверсі морфологічного корпусу звертаються абітурієнти пільгових категорій. Іноді виникають питання не тільки вступу, а й переведення. Члени ПК дають таким відвідувачам вичерпні роз’яснення.

                                                                                                               

Прес-центр