ВІДКРИТТЯ ОНОВЛЕНИХ ПРИМІЩЕНЬ ФАРМАЦЕВТИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

19.12.2017

19 грудня 2017 року в Національному медичному університету імені О.О. Богомольця відбулося відкриття оновлених приміщень фармацевтичного корпусу. Урочистості відбулися за участю представників адміністрації НМУ, деканів, а також студентів.

Відкриття оновлених приміщень на фармацевтичному факультеті стало важливою подією і ще одним прикладом кардинальних змін, які відбуваються в університеті, зазначив під час заходу, перший проректор з науково-педагогічної роботи, професор Ярослав Цехмістер. «Зміни, які відбулися на фармацевтичному факультеті вперше за 20 років стали можливими за сприяння адміністрації та ректора НМУ, професора Катерини Амосової. «В цьому старовинному будинку, який займає факультет з часу існування, обладнано нові чудові кімнати, які були вкрай необхідні університету. Студенти отримали європейське, вишукане приміщення, що стало гарним подарунком до Дня Св. Миколая».

Сьогодні колектив фармацевтичного факультету отримав не лише оновлені приміщення, а й новітнє обладнання й комп’ютерний клас. Декан фармацевтичного факультету, доцент Тетяна Рева, розповіла гостям про ті можливості, які матимуть не лише студенти денної форми навчання, а й понад 2,5 тисячі студентів-заочників, які навчаються на факультеті.

Голова студентської ради фармацевтичного факультету Каріна Зіскінд від імені студентів подякувала адміністрації та ректору університету за надзвичайну можливість навчатися в модерних приміщеннях та комп’ютерний клас, де можна якісно готуватися до ліцензійних іспитів.

Модернізацією об’єкту займалася архітектор Лариса Брідня – доцент кафедри архітектурного проектування цивільних будівель і споруд КНУБА. «Ми перепланували приміщення фармацевтичного факультету і розмістили тут великий хол – місце, де студенти можуть підготуватися до лекцій, роздягальню, а також деканат для студентів заочної форми навчання. Стіни оновлених приміщень прикрашають графічні роботи студентів архітектурного факультету Київського національного університету будівництва і архітектури. На картинах архітектурною графікою зображено старовинні київські особняки. В наступному році плануємо зобразити і фасад фармацевтичного корпусу, бо цьому будинку вже більше 120-ти років. Модернізація приміщень корпусу тривала трохи більше 2 місяців. Роздягальня розрахована на 450 осіб. В оновлених приміщеннях встановлено сучасне лед-освітлення, яке є енергоефективним. Всі приміщення обладнані багатофункціональними меблями», – розповіла доцент Лариса Брідня. Оновлення фармацевтичного факультету триватиме і надалі, архітектор збереже старовинні сходи будівлі та частково залишить класичні елементи, які виконані в стилі модерн, а також використає сучасні матеріали.

Після урочистої частини декан факультету провела гостей у приміщення та показала, в яких умовах тепер будуть перебувати студенти.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=Wek7ypexHd0

Прес-центр