ВІДБУВСЯ ПЕРШИЙ ІНТЕНСИВ З ЖІНОЧОГО ЗДОРОВ’Я “WIW: ПРИРОДНІ ПОЛОГИ” ВІД СТУДЕНТІВ НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ

11.05.2021

5 та 6 травня 2021 року відбувся перший студентський інтенсив з жіночого здоров’я WIW: природні пологи”. Подія присвячена 180-річчю НМУ імені О.О. Богомольця і Міжнародному дню акушерів. Унікальність заходу полягає в тому, що він поєднав 5 студентських наукових гуртків кафедр навколо теми ведення нормальних пологів.

До вітального слова приєднались в.о. начальника відділу наукової роботи студентів, кандидат медичних наук, доцент Вікторія Сергіївна Потаскалова, в.о. голови Ради СНТ ім. О.А. Киселя Наталія Миколаївна Зохнюк, науковий керівник СНГ кафедри акушерства і гінекології №2,  кандидат медичних наук, асистент Наталія Григорівна Скурятіна, науковий керівник СНГ кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, кандидат медичних наук, доцент Стрєпєтова Олена Вадимівна, асистент кафедри медичної психології, психосоматичної медицини і психотерапії Антоніна Олександрівна Дорохіна та науковий керівник СНГ кафедри педіатрії №4, кандидат медичних наук, доцент Анна Валеріївна Гнилоскуренко. Керівництво та викладачі НМУ імені О.О. Богомольця висловили щире захоплення ідеєю заходу, побажали творчої наснаги, успіхів у виступі доповідачам та активної участі майбутнім спеціалістам протягом 2 днів інтенсиву.

Організатори заходу, СНГ кафедри акушерства і гінекології №2, представили короткий історичний екскурс з становлення цієї потужної кафедри, яка сприяє навчанню та розвитку студентів та розповіли про здобутки своїх колег – молодої та прогресивної кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії.

Надалі активні члени гуртків кафедр представили свої доповіді та разом з науковими керівниками відповіли на запитання з наступних тем:

5 травня
Секція акушерства: “Ведення природних пологів” від СНГ кафедри акушерства і гінекології №2. Доповідачі: студентка 4 курсу, медичного факультету №4, групи 7415МС Дарія Володимирівна Пелещук та староста СНГ кафедри, студентка 5 курсу, медичного факультету №1, групи 6104 Валерія Вадимівна Шатохіна

Секція анестезіології: “Епідуральна анестезії та її роль в нормальних пологах” від СНГ кафедри анестезіології та інтенсивної терапії. Доповідач: студентка 5 курсу, медичного факультету №2, групи 6205 Мороз Ірина Сергіївна.

Посилання на трансляцію:

https://www.youtube.com/watch?v=KUIKY8xN3Xo&t=12s

6 травня:
Секція медичної психології: “Психологічна підготовка до пологів” від СНГ кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії. Доповідач: студентка 2 курсу, медико-психологічного факультету, групи 9906 Денисова Василина Віталіївна.

Секція педіатрії: “Тепловий ланцюжок” та “Грудне вигодовування” від СНГ кафедр педіатрії №1 та педіатрії №4. Доповідачі: студентка 3 курсу, медичного факультету №1, групи 8108 Островець Катерина Сергіївна, староста СНГ кафедри педіатрії №4, студентка 4 курсу, медичного факультету №3, групи 7308п Голобородько Анастасія Дмитрівна та студентка 2 курсу, медичного факультету №3, групи 9306п Дука Олександра Євгенівна

Посилання на трансляцію:

https://www.youtube.com/watch?v=IPW4vC-fy5k&t=57s

Майбутні лікарі, слухачі заходу подякували організаторам заходу за цікаві та корисні доповіді й вичерпні відповіді на їх запитання, а також відмітили високий рівень підготовки доповідачів. Сподіваємось, що ця подія започаткує гарну традицію зі святкування Міжнародного дня акушер-гінеколога та акушерки, яка сприятиме розвитку молодих спеціалістів.

Прес-центр за матеріалами відділу наукової роботи студентів