ВІДБУВСЯ II-Й ТУР ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ У ГАЛУЗІ «ФАРМАКОЛОГІЯ, ФАРМАЦІЯ» АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ

20.04.2021

В Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця відбувся II-й тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Фармакологія, фармація» англійською мовою відповідно до наказу МОН України від 24.11.2020р. №1457 та наказу НМУ імені О.О.Богомольця від 30.12.2020 № 791.

Четвертий рік поспіль організацією займається кафедра фармацевтичної, біологічної та токсикологічної хімії за підтримки СНТ ім. Киселя. Конкурс проходив вдруге в умовах адаптивного карантину онлайн з використанням платформи Zoom.

Слід зазначити, що дистанційна форма проведення заходу не вплинула на рівень доповідей та наукової дискусії.

До складу  галузевої конкурсної комісії  на чолі  із проректором  з наукової роботи та інновацій, професором С. В. Земсковим увійшли як науковці, так і студенти  НМУ імені О.О.Богомольця: завідувач кафедри фармацевтичної, біологічної та токсикологічної хімії, професор І.В. Ніженковська; декан фармацевтичного факультету, професор Т.Д.Рева; завідувач кафедрою аптечної та промислової технології ліків, професор Ж. М. Полова; професор кафедри фармакогнозії та ботаніки  У. В.Карпюк; студент 5 курсу фармацевтичного факультету Андрій Моїсеєнко, а також відомі вчені та фахівці інших закладів фармацевтичної галузі: завідувач кафедри контролю якості і стандартизації лікарських засобів Національного університету охорони здоров′я України імені П.Л.Шупика, професор С.Г.Убогов; декан фармацевтичного факультету ПВНЗ “Київський медичний університет”, кандидат фармацевтичних наук О.В.Лозова; член Робочої групи Європейського медичного агентства (EMA) із пацієнтами та споживачами, кандидат фармацевтичних наук І.А. Власенко;  голова відділу фізико-хімічних методів аналізу «ЦЛ аналізу якості лікарських засобів та медичної продукції» О.А.Сиротчук, заступник генерального директора  КП «Фармація» В.Г.Веремчук.

Усі представлені студентами наукові роботи було оприлюднено  на сайті університету, вони мали відкрите обговорення  та  зовнішнє рецензування. На підсумковій науково-практичній конференції свої роботи презентували 10 студентів із вищих навчальних закладів Харкова, Тернополя, Києва. Кожен із доповідачів доклав максимум зусиль і креативності для презентації своєї роботи.

На підставі відкритого обговорення наукових робіт, їх рецензування, а також наукової дискусії, яка проходила на другому етапі конкурсу науково-практичної конференції, галузева конкурсна комісія вирішила присудити І-е місце студентові 5-го курсу фармацевтичного факультету НМУ імені О.О. Богомольця Міхаїль Вану Бадрі, за роботу «Quantum chemical research of phosphorylated oxazole derivatives and their effect on phosphodiesterase activity». Диплом за ІІ-е місце присуджено  Катерині Фоміній – студентці ПВНЗ “Київський медичний університет” за доповідь «Phytochemical study on Agastache foeniculum (Pursch) Kuntze and Agastache urticifolia (Benth.) Kuntze». ІІІ-е місце одноголосно було присуджено студенткам із Нігерії, які представляли Тернопільський Національний Медичний Університет імені І.Я. Горбачевського, Езіке Обіануджу Флоренс та Аджіє Адаезе Елізабет за роботу «New liquid chromatographic assays for simultaneous quantification of antihypertensives Atenolol and Valsartan in their dosage forms».

Професор І.В. Ніженковська зауважила, що всі роботи заслуговують на перемогу. Під час вручення нагород кожну з робіт було охарактеризовано відповідно до критеріїв листа оцінювання (актуальність, наукова новизна, практична значущість, якість оформлення презентації). Усі студенти-доповідачі отримали сертифікати учасників підсумкової науково-практичної конференції та пам′ятні подарунки, які буде надіслано їм найближчим часом. Окрім переможців, усіх студентів-науковців було відзначено у відповідних номінаціях. Організатори ІІ-го туру щиро вітають всіх учасників заходу та бажають нових досягнень та професійного росту.

 

Прес-центр за матеріалами оргкомітету Всеукраїнського конкурсу

студентських наукових робіт у галузі «Фармакологія, фармація»