ВІДБУВСЯ І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ДИСЦИПЛІНИ «ПАТОЛОГІЧНА АНАТОМІЯ»

16.03.2018

6 березня 2018 року кафедрою патологічної анатомії №1 на клінічній базі в Київському міському онкологічному центрі був проведений І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «патологічна анатомія» під головуванням завідувача кафедри, доктора медичних наук, професора Захарцевої Л.М. В олімпіаді взяли участь студенти 3, 4 та 6 курсів медичних факультетів №1 та №2.

Програма І туру олімпіади включала декілька етапів оцінювання теоретичних знань та практичних навичок, а саме: проведення тестового контролю; патоморфологічна діагностика захворювань і патологічних станів за даними анамнезу, макроскопічної та мікроскопічної картини; виявлення ключових морфологічних ознак захворювань; а також вперше була задіяна практична робота, де студенти мали встановити діагноз і описати окремі морфологічні характеристики, працюючи за багатотубусним мікроскопом з реальними клінічними випадками.

До складу журі увійшли: завідувач кафедри патологічної анатомії №1, професор Захарцева Л.М., доцент кафедри Данилішина М.В., старший лаборант кафедри Некрасова Л.Г. За результатами І туру Всеукраїнської студентської олімпіади найбільшу кількість балів отримала студентка 6 курсу медичного факультету №2 Слісаренко Марина, друге місце за сумарною кількістю балів зайняла студентка 4 курсу медичного факультету №1 Берник Оксана. Найкращим у практичній частині завдань олімпіади став студент 4 курсу медичного факультету № 2 Плодієнко Микола. Дуже хороші результати у вирішенні тестових завдань і виявленні ключових морфологічних ознак захворювань показали студенти 3 курсу медичного факультету №1 Кожевнікова Катерина та медичного факультету №2 Федоренко Анна і Григорчук Олександр. Іітаємо учасників і бажаємо подальших успіхів, перемог і зацікавленості в поглибленні знань медичних наук.

Кафедра патологічної анатомії №1