ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ШТАБУ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНТРОЛЮ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ІНФЕКЦІЙНІ ХВОРОБИ СЕРЕД СПІВРОБІТНИКІВ І ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ В НМУ

13.03.2020

12 березня  в конференц-залі адміністративного корпусу НМУ відбулося засідання штабу із забезпечення контролю захворюваності на інфекційні хвороби серед співробітників і здобувачів освіти в НМУ. Вели засідання перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л.Кучин та голова штабу, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.М.Науменко. Участь у нараді взяли: проректор з наукової роботи і інновацій, професор С.В.Земсков, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор О.А.Канюра, завідуюча кафедри інфекційних хвороб, професор О.А.Голубовська, завідуюча кафедри епідеміології, професор І.П.Колесникова, директор інституту гігієни та екології, професор С.Т.Омельчук,  декан медичного факультету № 3, професор О.В.Виговська, завідуюча кафедри терапії, інфекційних хвороб та дерматовенерології післядипломної освіти, професор О.Ю.Губська, професор кафедри терапії, інфекційних хвороб та дерматовенерології І.А.Зайцев, професор кафедри інфекційних хвороб А.В.Шкурба, доцент кафедри епідеміології Г.А. Мохорт, в.о. начальника відділу лікувально-консультативної роботи, доцент В.Л.Дідковський, заступник начальника відділу лікувально-консультативної роботи, доцент Р.С.Цимбалюк.

У ході засідання штабом було розроблено заходи щодо посилення протиепідемічного режиму в гуртожитках Університету, викладені у створеній пам’ятці (Тексти Пам’ятки про заходи щодо посилення протиепідемічного режиму в гуртожитках НМУ та інших документів, якими керуватимуться робочі групи гуртожитків у щоденному моніторингу додаються). Відповідно до документу, у кожному гуртожитку буде створено робочі групи первинного моніторингу, які слідкуватимуть за епідемічною ситуацією. У гуртожитках відбуватиметься щоденний обхід, з метою виявлення хворих із симптомами гострої респіраторної інфекції. Члени штабу прописали чіткий алгоритм дій членів робочої групи гуртожитку в разі виявлення особи, яка має симптоми гострої респіраторної інфекції.

Після закінчення засідання штабу декан факультету №3, професор О.В.Виговська зустрілася з комендантами гуртожитків Університету, з метою роз’яснення і відпрацювання дій для забезпечення  протиепідемічного режиму. Того ж вечора всі коменданти гуртожитків одержали пам’ятку та інші документи, яким керуватимуться робочі групи у щоденній роботі.

Прес-центр