ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ ПРОФЕСОРА ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ В ГРАНАДІ (ІСПАНІЯ), ДОКТОРА ХОСЕ МАРТІНЕСА АРОЗИ З КЕРІВНИЦТВОМ НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ

10.06.2019

10 червня 2019 року в конференц-залі адміністративного корпусу НМУ імені О.О. Богомольця перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л. Кучин та проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та аспірантури, професор Р.Л. Скрипник провели робочу зустріч з професором  Державного університету в Гранаді (Іспанія), доктором Хосе Мартінесом Арозою. Іспанський колега завітав до нашого Університету з метою налагодження співпраці між обома університетами у рамках програми Європейського Союзу Еrasmus+, яка підтримує проекти у сфері вищої освіти.

Вітаючи гостя, Юрій Леонідович коротко розповів про історію і сьогодення нашого славетного Університету, наголосивши на необхідності встановлення співробітництва з Державним університетом в Гранаді (Іспанія) у рамках програми Еrasmus+. За його словами, НМУ імені О.О. Богомольця виявляє великий інтерес до цієї програми Міжнародної кредитної мобільності:“За  програмою Еrasmus+, – продовжив  Ю.Л. Кучин, – ми співпрацюємо з Університетом Кардіф Метрополітан (Великобританія), Університетом Вальядолід (Іспанія), Університетом Аристотеля (Салоніки, Греція), Медичним університетом з Варни (Болгарія) та Університетом САНКО (Туреччина)”.  Він також висловив впевненість, що всі формальності для початку співробітництва будуть завершені найближчим часом.

У свою чергу професор Державного університету в Гранаді, доктор Хосе Мартінес Ароза зазначив, що Іспанія є лідером у Європі за програмою Еrasmus+. “Переконаний, що співробітництво між обома університетами буде обопільно вигідним. Воно сприятиме обміну між студентами і викладачами, поглибленню діалогу, запозиченню та поширенню досвіду”, – сказав Хосе Мартінес Ароза.

На завершення зустрічі Ю.Л. Кучин подякував гостеві за візит і  вручив пам’ятні сувеніри.

Прес-центр