ВІДБУЛАСЯ І ШКОЛА «МОЖЛИВОСТІ РЕКОНСТРУКТИВНОЇ ХІРУРГІЇ ПРИ РАКУ МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ»

02.10.2017

29-30 вересня 2017 відбулася І Школа «Можливості реконструктивної хірургії при раку молочної залози», співорганізатором проведення якої була кафедра онкології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. На школу був запрошений фахівець із Риму (Італія) – професор Рой де Віта, завідувач відділення пластичної хірургії інституту раку, член школи реконструктивної хірургії в онкології, член наукового комітету італійської школи мамології, член італійського товариства хірургічної онкології, член європейського товариства хірургічної онкології.

Професор Рой де Віта прочитав ряд навчальних лекцій та провів дві живі операції з прямою трансляцією в конференц-залі: підшкірна мастектомія з одномоментним ендопротезуванням та двостороння аугментаційна мамопластика з корекцією асиметрії грудних залоз. Асистували професору асистент кафедри онкології, к.м.н. Ігор Мотузюк та старший лаборант кафедри Євгеній Костюченко.

Доцент кафедри онкології, к.м.н. Олег Сидорчук керував трансляцією у конференц-залі, коментуючи операції на екрані та обговорюючи усі запитання, а також прочитав лекцію з тактики хірургічного лікування при центральному розташуванні пухлини та продемонстрував відео онкопластичних та реконструктивних операцій, що виконуються на кафедрі.
Окрім того, к.м.н. Ігор Мотузюк провів складну живу операцію з двостороннього видалення поліакріламідного гелю з капсулою та одномоментною реконструкцією обох грудних залоз імплантами. Асистували на операції ст. лаборант кафедри Євгеній Костюченко та колишній інтерн кафедри Євгенія Кучма. 3 живі операції та безліч навчальних лекцій впродовж двох насичених днів: перший досвід проведення заходу такого рівня був повністю успішний, в планах – проведення надалі щороку.

Кафедра онкології