ВІДБУЛАСЯ КОНФЕРЕНЦІЯ “ДОСЯГНЕННЯ СУЧАСНОЇ ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГІЇ”

05.10.2017

2-3 жовтня 2017 у м. Києві відбулася щорічна традиційна осіння конференція Українського наукового медичного товариства лікарів – оториноларингологів «Досягнення сучасної оториноларингології», в організації та проведенні якої взяла участь кафедра оториноларингології НМУ імені О.О. Богомольця.

В роботі конференції брали участь відомі вчені Австрії, Італії, Нідерландів, Польщі, Франції. Співробітниками кафедри зроблено 3 доповіді, що стосуються найактуальніших питань оториноларингології, 5 повідомлень надруковані в матеріалах конференції.

На запрошення проректора з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професора Олександра Науменка, в рамках угоди про співпрацю з Варшавським університетом, професор Казімеж Немчик зробив доповідь про використання сучасних методів досліджень в інтраопераційній об’єктивізації положення імплантів при оссікулопластиці.

Після закінчення конференції відбулася робоча нарада професора Немчика та професорів ЛОР-кафедри О.М. Науменка, Ю.В. Дєєвої та В.М. Васильєва щодо обговорення подальшого співробітництва між кафедрами оториноларингології двох медичних університетів. Продовжується робота над підготовкою спільного англомовного підручника з оториноларингології. В лютому 2018 року заплановано проведення майстер класу професора К. Немчика на кафедрі оториноларингології НМУ.

Кафедра оториноларингології