ВІДБУЛАСЯ ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЯ «ПСИХООНКОЛОГІЯ:2020»

30.09.2020

25 вересня 2020 року відбулася ІV міжнародна науково-практична онлайн – конференція «ПСИХООНКОЛОГІЯ:2020», організаторами якої виступили кафедра загальної і медичної психології НМУ імені О.О. Богомольця, Національний інститут раку та Асоціація з медичної та психологічної реабілітації (програма конференції).

Традиційно захід пройшов на високому науковому рівні за участю спікерів із України, Польщі, Норвегії та США.

Конференцію розпочав голова оргкомітету, завідувач кафедри загальної і медичної психології, професор Михайло Матяш. Учасників форуму також привітали: перший заступник директора Національного інституту раку, професор Андрій Шипко та проректор з наукової роботи та інновацій НМУ імені О.О. Богомольця, професор Сергій Земсков.

Упродовж роботи конференції учасники обговорили широке коло питань психоонкології, психологічної медицини, професійної компетентності лікарів, психологів, волонтерів. Проаналізовано численні аспекти професійної  етики, клінічної психодіагностики, протоколів структурованого інтерв’ю та бесіди, нейро- та психоформакотерапії. Презентовано емпіричні дослідження, результати яких вперше доповідалися широкому загалу.

Конференція «ПСИХООНКОЛОГІЯ: 2020» викликала суттєвий резонанс у науковій спільноті лікарів, психологів, соціальних працівників. Близько 3 тисяч фахівців взяли участь у заході в якості слухачів, а це підтверджує, що порушені на конференції проблеми мають високий запит в суспільстві і також те, що колектив кафедри загальної і медичної психології НМУ імені О.О. Богомольця спроможний актуалізувати та вирішувати науково-практичні проблеми такого рівня.

З відео-матеріалами конференції «Психоонкологія: 2020» можна ознайомитися за посиланнями на сторінці кафедри у Фейсбуці:

Частина  1. https://www.facebook.com/general.medical.dpt.nmu/videos/1034335736993467

Частина 2. https://www.facebook.com/general.medical.dpt.nmu/videos/1044881252609171

 

Прес-центр за матеріалами кафедри загальної і медичної психології