В НМУ ВІДБУВСЯ ТРЕТІЙ УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКИЙ КОНГРЕС «ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГІЇ»

06.04.2021

02 квітня 2021 року завдяки плідній співпраці колективу кафедри оториноларингології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та кафедри оториноларингології Варшавського медичного університету в рамках багаторічної Угоди про співпрацю між нашими Університетами, відбувся Третій українсько-польський конгрес «Інноваційні технології в оториноларингології».

Попри сподівання на можливість проведення заходу офлайн, Третій українсько-польський конгрес «Інноваційні технології в оториноларингології»,як і минулорічний, проходив в умовах пандемії у дистанційному форматі. Та незважаючи на складну епідемічну ситуацію, насиченість наукової частини та яскравість професійного спілкування оториноларингологівУкраїни, Польщі, Румунії та інших країн викликала велику зацікавленість ЛОР-лікарів та фахівців суміжних спеціальностей.

Як і попередні, Третій українсько-польський Конгрес став результатом тісної наукової українсько-польської співпраці, яка міцніє з кожним роком та продовжується попри труднощі танезважаючи на складності, пов’язані з пандемією СOVID-19.

З вітальним словом виступили Президент Конгресу – перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Миколайович Науменко та віце-президент конгресу, завідувач кафедри і клініки оториноларингології Варшавського медичного університету, професор Казімір Нємчік.

 

Олександр Миколайович Науменко відкрив Конгрес цікавою та актуальною доповіддю, присвяченою проблемним питанням безпеки пацієнтів в Україні та освітянським аспектам вирішення цих завдань. Програма конференції включала 3 секції – «Отологія»; «Захворювання верхніх дихальних шляхів. Онкологія»; дискусійний клуб «Сучасні підходи до лікування ЛОР-захворювань» та 2 майстер-класи.

У рамках конгресу пролунало 43 доповіді. Близько двох з половиною тисяч лікарів переглядало пряму трансляцію онлайн. В цілому близько 15 тисяч респондентів з різних країн долучилися до перегляду запису конгресу на YouTubeканалі.

Програма Конгресу включала найважливіші теми, присвячені практичній та науковій оториноларингологічній тематиці, мультидисциплінарним підходам у лікуванні ЛОР-патології та цікаві майстер-класи найсучасніших хірургічних втручань.

Переглянути Третій українсько-польський конгрес «Інноваційні технології в оториноларингології»  можна за посиланням:

https://drive.google.com/file/d/1KYtucRN5XYONQz1q-rVpueviaY2b3ZYs/view

 

Прес-центр за матеріалами кафедри оториноларингології