В НМУ РОЗПОЧАЛАСЯ ВСТУПНА КАМПАНІЯ 2016 РОКУ

11.07.2016

11 липня 2016 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця розпочалася вступна кампанія. Вона триватиме до 27 липня 2016 року.

Цьогоріч впроваджені певні нововведення: вступники подають заяви тільки в електронній формі.

Однак це не стосується певних категорій абітурієнтів, які подаватимуть заяву у паперовому вигляді. Винятком є особи, які вступають за результатами вступних екзаменів у межах встановлених квот або за співбесідою, а також пільгові категорії, які подають документи в паперовому вигляді особисто. До них належать ті, хто вступатиме на заочну форму навчання; в медичний коледж на основі базової загальної середньої освіти і на основі повної загальної середньої освіти; абітурієнти, які вступатимуть на скорочені терміни навчання (на другий курс на спеціальність «Лікувальна справа», «Стоматологія», «Фармація») та ті, хто вступатиме на факультет підготовки лікарів для Збройних сил України.

За словами відповідального секретаря приймальної комісії НМУ Юрія Марущенка, ще однією пільговою категорією вступників є діти, потерпілі від катастрофи на ЧАЕС (за умови наявності золотої, срібної медалі або відмінного атестату після закінчення школи), а також інваліди Революції Гідності та інваліди воєнних дій. Ці абітурієнти  мають право на вступ у формі співбесіди, яка проходитиме з двох предметів: біології та хімії.

Терміни подачі документів в електронній формі: з 11 липня по 27 липня, винятком є 2 курс «Лікувальна справа» та 2 курс «Стоматологія», особи, які вступають за результатами вступних екзаменів у межах встановлених квот або за співбесідою, а також пільгові категорії – терміни подачі для них з 11 липня по 20 липня 2016 року.

З 21 по 29 липня в Університеті проходитимуть вступні екзамени, фахові вступні випробування, творчий конкурс та співбесіди.

Особливістю вступної кампанії є те, що в цьому році скасовані позаконкурсний вступ та цільовий прийом сільської молоді. Таким чином враховується конституційна норма щодо рівного доступу до вищої освіти на конкурсних засадах.

Нагадаємо, кожен абітурієнт в 2016 році зможе подати 15 заяв на 5 різних спеціальностей у будь-який університет. Нагадаємо, оригінали документів до вищого навчального закладу подаються 1 раз лише після зарахування.

Ознайомитися з детальною інформацією про умови та особливості вступу у 2016 році можна у розділі «Абітурієнту» на сайті Університету.

Порядок роботи Приймальної комісії з прийому документів: 

З 11.07. по 27.07. 2016 р. (пн. – пт. з 9.00 до 17.00, сб. з 9.00 до 13.00, нд. – вихідний),
З 1.08. по 12.08. 2016 р. (пн. – нд. з 9.00 до 18.00).

ІСТРУКЦІЯ ДЛЯ АБІТУРІЄНТІВ «ПОДАННЯ ЗАЯВ В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ»

Прес-центр