В НМУ ІНОЗЕМНИМ СТУДЕНТАМ ОРГАНІЗОВАНО ЕФЕКТИВНЕ НАВЧАННЯ ТА БЕЗПЕЧНЕ ПРОЖИВАННЯ

14.05.2020

На факультеті підготовки іноземних громадян, який очолює О.І. Парфьонова, навчається близько 3000 студентів. Під час карантину всі студенти факультету залишилися у Києві і дистанційно продовжили навчання в НМУ. На деканат лягла відповідальність організації навчального процесу та безпечного проживання у гуртожитку №7. До цієї важливої справи долучилися працівники відділу міжнародних зв’язків, які нині головну увагу своєї роботи зосередили на співпраці з деканатом факультету підготовки іноземних громадян.

Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Р.Л. Скрипник зазначила, що спільні зусилля дали свої позитивні результати. У короткий термін налагоджено комунікацію з іноземними громадянами, посольствами та консульствами відповідних держав, дистанційне навчання відбувається чітко за розкладом, а студенти демонструють відповідальне ставлення та ґрунтовні знання. Розмову підтримала декан О.І. Парфьонова. Оксана Ігорівна засвідчила, що спільними зусиллями з керівництвом Університету працівники деканату організували не лише ефективний навчальний процес, а й належний побут у гуртожитку в умовах карантину.

Ми побували у гуртожитку №7 та переконалися у тому, що тут панує виняткова дисципліна та дотримання вимог карантинних заходів, адже гуртожиток для іноземних студентів став не тільки місцем відпочинку, а й навчання у форматі онлайн. До цієї важливої справи долучилися також працівники університетської бібліотеки, які організували доставку та видачу підручників за місцем проживання студентів.

За дотриманням належних умов у гуртожитку відповідають посадові особи комендант А.А. Журавель та завідувач В.П. Оцелюк. Свою важливу роль відіграють куратори зі знанням англійської мови і старости – представники студентського колективу. Вони спільно вирішують усі побутові питання, ретельно стежать за дотриманням карантинних правил. Зокрема, згідно санітарних рекомендацій, регулярно проводиться дезінфекція приміщень. А це тридцять поверхів споруди! Вражає також природній ландшафт навколо гуртожитку. Комендант А.А. Журавель із неприхованою радістю розповів, що біля гуртожитку планується побудувати спортивний майданчик. Так, справді життя перемагає.

 

Редакція газети «Медичні кадри»