В Національній філармонії України відбулася церемонія вручення Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона»

12.08.2019

9 серпня у святковому заході взяла участь також делегація нашого Університету на чолі з проректором з науково-педагогічної та лікувальної роботи професором О. М. Науменком.

Ювілейну 10 церемонію відкрив її організатор і голова «Української ліги розвитку паліативної і хоспісної допомоги» Василь Князевич. Він сказав, що Відзнака, яка носить ім’я святого Цілителя Пантелеймона, є найвищою моральною нагородою для медиків нашої країни, престиж і повага до якої буде з кожним роком зростати.

У церемонії і взяли участь медики зі всієї України. Серед них 20 номінантів, які пройшли складний багаторівневий відбір. Інтрига зберігалася до останньої миті. Тільки зі сцени урочисто оголошуються імена тих, хто став лідером в п’яти номінаціях. Члени Поважної ради вручили переможцям нагороду « Хрест Пантелеймона Цілителя» і сертифікат на 50 тисяч гривень. Орден в номінації «Кращий лікар» отримав завідуючий ортопедо-травматологічним відділенням Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечнікова Іван Жердєв, в номінації «Кращий медичний працівник» – медсестра ТМО «Психіатрія» Валентина Кодола з Києва та операційна медсестра абдомінальної та невідкладної хірургії і колопроктології Інна Моргуль з міста Одеси, в номінації «Новатор охорони здоров’я» переміг головний лікар, завідуючий відділом кісткової онкології Інституту патології хребта і суглобів імені М. І. Ситенка НАМН України Олег Вирва з міста Харкова, в номінації  «За досягнення у міжнародній співпраці в галузі охорони здоров’я»  директор Інституту ендокринології і обміну речовин імені В.П. Комісаренка НАМН  України  Микола Тронько, в номінації «Зразок служіння суспільству» – завідуючий відділенням паліативно-хоспісної допомоги Лебединської районної лікарні Сергій Костюк.

Окремою нагородою «Медаллю Святого Пантелеймона» вітали молодих медиків України. В номінації «За наукові розробки в медицині» переміг співробітник нашого Університету асистент кафедри гістології Сергій Савосько. Ми пишаємося перемогою нашого молодого колеги і бажаємо йому нових творчих перемог.

Редакція газети «Медичні кадри»