В АУДИТОРІЇ №3 МОРФОЛОГІЧНОГО КОРПУСУ НМУ, ЩО МАЄ ІМ’Я СВЯТИТЕЛЯ ЛУКИ КРИМСЬКОГО (В.Ф.ВОЙНО-ЯСЕНЕЦЬКОГО), В РАМКАХ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ ПРОХОДИВ ІСПИТ З БІОЛОГІЇ

17.07.2019

До слова, канонізацію святителя Луки щойно підтримав і Константинополь в особі Вселенського патріарха Варфоломія. Можливо, це додасть наснаги десятьом абітурієнтам, які 17 липня 2019 року, згідно з положенням про вступ, мають право складати іспит з біології, оскільки з поважних причин не змогли своєчасно скласти ЗНО. Ще двоє із цієї ж категорії вступників віддали перевагу хімії.

Проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.М.Науменко, звертаючись до «біологів» зі вступним словом, побажав їм успіху, порадив не квапитись із відповідями, адже часу на підготовку дається більш ніж достатньо – три години. Голова екзаменаційної комісії з біології, доцент кафедри НМУ М.Г.Кравчук звернула увагу абітурієнтів на пояснювальну частину відповідей на ті чи інші запитання. Максимальна кількість балів за правильні конкретні відповіді на запитання становить 6, і стільки ж можна отримати, ґрунтовно, зі знанням справи пояснивши ці відповіді.

За подібним принципом набиратимуть бали і «хіміки» – Богдан Бобров, киянин, який закінчив дарницький ліцей «Інтелект», і його земляк Марко Пташинський, випускник 145-го столичного фізико-математичного ліцею. Заслуговує на повагу вже сам вибір цих хлопців, які, отримавши добру базову освіту з нахилом до точних наук, обрали нелегку професію лікаря. Іспит із хімії в них приймають професор кафедри НМУ В.Л.Сліпчук і викладач Т.А.Лисенко.

Керівника консультаційного центру щодо подання електронних заяв у фізико-хімічному корпусі НМУ Олену Бондареву ми застали за вирішенням незначної технічної проблеми, яка, утім, за словами асистента кафедри внутрішньої медицини №2, є досить типовою: «завис» один з документів, виникла затримка з подачею заяви абітурієнтки. Однак втручання відповідної технічної допомоги дало змогу швидко усунути цю перешкоду.

Продовжують до фізико-хімічного корпусу прибувати іноземні громадяни – як «українці», так і «англійці». У відповідному консультаційному центрі зазначають, що потік на україномовну форму навчання дещо менший, ніж торік, коли допускалося навчання російською. Мотивація, якщо вона є, буває різною. Громадяни Узбекистану, наприклад, до «українізації» ставляться з розумінням. Представники далекого зарубіжжя іноді недооцінюють специфіку української мови і переоцінюють свої мовні здібності. На жаль, кілька чоловік учора не змогли скласти іспит з української мови.

Як зазначають відповідальний секретар приймальної комісії НМУ Максим Тарасенко і його заступник Юрій Марущенко, на 17.00 16 липня 2019 року подано 5129 заяв від 4062 осіб. Конкурсної ситуації поки що не досягли такі спеціальності: факультет підготовки лікарів для ЗСУ (бюджет, чоловіки), стоматологія (2-й курс, контракт) і стоматологія (1-й курс, контракт). За квотою 1 подано 22 заяви на 88 місць.

Прес-центр