В АУДИТОРІЇ №3 МОРФОЛОГІЧНОГО КОРПУСУ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ ВІДБУЛИСЯ СПІВБЕСІДИ З БІОЛОГІЇ ДЛЯ ПІЛЬГОВОЇ КАТЕГОРІЇ ВСТУПНИКІВ

18.07.2019

18 липня 2019 року в аудиторії №3 імені Святителя Луки Кримського було проведено співбесіду з біології. Вона, згідно з умовами вступу, передбачена для випускників гімназій та ліцеїв, які мають атестати з відзнакою, тобто медалістів. Крім того ці абітурієнти мають бути з сімей учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  І категорії або безпосередньо постраждалих від цієї катастрофи.

Бажаючих проходити співбесіду з хімії як базової дисципліни НМУ цього разу не знайшлося.

Проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи НМУ, професор О.М.Науменко, звертаючись до дівчат, які прийшли на співбесіду, наголосив на важливості і серйозності цього випробування. Так, співбесіда це не зовсім іспит. Але екзаменаційна комісія повинна переконатися, що абітурієнт має глибокі і ґрунтовні знання з біології в межах середньої освіти.

Голова цієї комісії з біології, доцент кафедри НМУ М.Г.Кравчук докладно розповіла про порядок проходження співбесіди. З переліку 150 запитань, затверджених комісією, абітурієнт має вибрати навмання два і, підготувавшись, дати на них відповіді по суті. Якщо одне із запитань виявиться для нього заскладним, він має право на заміну його іншим.

Утім, практика показує, що співбесіду з біології легше пройти, ніж не пройти. Наявність атестату з відзнакою чогось-таки важить.

Єлизавета Гатальська – киянка, закінчила столичний середній навчальний заклад з відзнакою. Її батько , Олександр Борисович, брав активну участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  Дівчина хоче опанувати спеціальність стоматолога.

А Марія Горбатенко приїхала до столиці з міста Канева на Черкащині. Також відмінниця. Її батько, Юрій Горбатенко, не дожив до повноліття доньки – тяжка хвороба, прямо пов’язана з Чорнобилем, обірвала його життєвий шлях. Можливо, його трагічна доля відіграла не останню роль у виборі професії Марії. Дівчина хоче стати лікарем, рятувати людей.

Природно, що у фізико-хімічному корпусі, де розміщені кроки №№1 і 2, нині відносно спокійно. Основна кількість абітурієнтів, які мали намір оформити електронні заяви, укласти договори і подати документи, зробила це протягом першого тижня вступної кампанії. Нині поспішають надолужити прогаяне ті, хто з якихось причин вагався з вибором або просто не міг прибути до Університету раніше…

Анастасія Сердюк закінчила медичний коледж у місті Лисичанську Луганської області. Дівчина мала намір поїхати до Харкова, який географічно ближчий. Але в місцевому медичному ВНЗ, як з’ясувалося, прийом випускників коледжів на другий курс університету вже другий рік не практикується. А тут ще й друзі підказали правильну адресу: НМУ імені О.О.Богомольця! Гріх було не скористатися такою порадою. Так Анастасія приїхала до Києва і хоче потрапити на другий курс одного з медичних факультетів НМУ.

Як повідомили в секретаріаті приймальної комісії Університету, станом на 17.00 17 липня 2019 року, подано 5553 заяви від 4396 осіб. Конкурсні показники поки що без істотних змін.

Прес-центр