УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКЕ СПІВРОБІТНИЦТВО У СФЕРІ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

06.06.2016

4 червня 2016 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція  «Сучасні виклики для громадського здоров’я. Польща-2016», яка проводилася Польським товариством соціальної медицини та громадського здоров’я.

Участь у науковому форумі взяли понад  200 провідних науковців у сфері соціальної медицини та громадського здоров’я з 7 країн світу.

Україну представляли завідувачі кафедр соціальної медицини та організації охорони здоров’я з Національного медичного університету імені О.О.Богомольця (професор Грузєва Т.С.), Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького (професор Любінець О.В.), Івано-Франківського національного медичного університету (професор Децик О.З.) та директор медичного інституту Сумського державного університету (професор Сміянов В.А.).

Програмою Міжнародної конференції було передбачено 2 панельні дискусії та 7 секційних засідань. У роботі форуму взяв участь перший заступник міністра охорони здоров’я Польщі Ярослав Пінкас, який розповів про основні положення «Національної програми «Здоров’я».

В обговоренні взяли участь управлінці, провідні науковці з питань соціальної медицини та громадського здоров’я, викладачі медичних університетів з усіх регіонів Польщі та інших країн.

Професор Грузєва Т.С. спільно з професором І. Маркушевським з Варшави модерувала засідання секції №1: «Міжнародні проблеми громадського здоров’я». Від наукової школи соціальної медицини НМУ імені О.О.Богомольця було представлено 5 доповідей, які викликали значний інтерес. Тези доповідей опубліковано в збірнику наукових праць конференції.

У ході спілкування на панельних дискусіях і секційних засіданнях було досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю фахівців наукових шкіл різних країн, про проведення спільних наукових досліджень та про опублікування наукових праць в міжнародних часописах.

Кафедра соціальної медицини та організації охорони здоров’я