УЧАСТЬ В ХІІ МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ “ІННОВАТИКА В СУЧАСНІЙ ОСВІТІ – 2020”

23.10.2020

12-14 жовтня 2020 року відбулася Дванадцята міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» й виставка освіти за кордоном «World Edu». Цьогоріч вони вперше за дванадцять років відбулися в змішаному форматі (он-лайн, дистанційно, заочно) в зв’язку з ускладненням епідеміологічної ситуації в Україні.

Організувала й провела виставку Компанія «Виставковий Світ» за інформаційної та методично-організаційної підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної академії педагогічних наук України.

Привітання учасникам, організаторам і гостям надіслали Голова Верховної Ради України Разумков Дмитро Олександрович, тимчасово виконуючий обов’язки Міністра освіти і науки України Шкарлет Сергій Миколайович, Президент Національної академії педагогічних наук України Кремень Василь Григорович, виконуючий обов’язки директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Баженков Євген Володимирович.

Міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» – ефективна національна локація, яка, не дивлячись на обставини пандемії і карантину, об’єднала й згуртувала всі ланки освіти задля презентації інноваційних розробок, нових освітніх технологій, популяризації й обміну кращим практичним досвідом, досягненнями науки й сучасних засобів навчання, інноваційних програм і рішень для освітнього процесу.

Виставка представила 328 учасників з різних регіонів України, а також Словаччини, Естонії, Угорщини, Польщі, Литви, Латвії, Грузії, Молдови, Румунії.

Обговорення проблем інноваційного розвитку освіти відбулося на 60 конференціях, презентаціях, семінарах, круглих столах, майстер-класах в он-лайн форматі за участю практичних працівників галузі освіти, керівників, науковців, провідних фахівців Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», виробників і постачальників засобів навчання, всіх бажаючих і зацікавлених у проблематиці реформування галузі.

В заходах взяли участь понад 3000 учасників. Виступи й обговорення розкривали якісні зміни, особливості організації дистанційної освіти й єдиного освітнього середовища для учнів в сучасних умовах, сучасних інструментів психолого-педагогічної підтримки дитини в навчанні он-лайн, основні принципи побудови корпоративного освітнього середовища, стратегії розвитку закладу освіти як складової внутрішньої системи якості освіти в контексті Концепції НУШ, оновлення змісту, форм, моделей професійного зростання педагогічних працівників в умовах соціокультурних викликів, навчально-методичного й дидактичного забезпечення навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Також презентувалися інтерактивні електронні курси, платформи, використання мобільних додатків у навчанні й викладанні, відбувся обмін досягненнями, знаннями й практичним досвідом для реалізації стратегічних планів закладів освіти щодо мобілізації зусиль з упровадження цифровізації, досвідом психолого-педагогічного й інформаційно-технічного супроводу суб’єктів освітнього процесу в умовах пандемії не лише в регіонах України, а й за кордоном, окреслили вектори подальшої професійної взаємодії тощо.

Для учасників виставки були проведені виставкові конкурси «Лідер інновацій в освіті», «Видатні наукові досягнення в освіті» й конкурси з 7-ми тематичних номінацій. Експертну оцінку якості робіт проводили науковці й фахівці відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту професійної освіти Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти»; Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України, Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України.

За результатами участі у виставці Університету присвоєно Почесне звання «Лідер інновацій в освіті» за напрямом «Упровадження інновацій в організації змісту освіти, методах і формах освітньої діяльності»

та нагороджено: золотою медаллю в номінації «Інноваційна діяльність закладів освіти як важливий фактор забезпечення якості освіти»;

золотою медаллю в номінації «Інновації у створенні й упровадженні системи дистанційного навчання в умовах сучасних викликів»;

Дипломом за презентацію досягнень і упровадження інновацій в освітній процес; вручена Подяка за вагомий особистий внесок і активну організаторську діяльність з інноваційного розвитку освіти ректору Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, професору Кучину Юрію Леонідовичу.

На своєму офіційному сайті Компанія «Виставковий Світ» висловила щиру подяку керівникам, педагогічним і науково-педагогічним працівникам закладів освіти за плідну співпрацю, презентацію навчальних і наукових досягнень.

 

Відділ організаційно-педагогічної роботи

та довузівської підготовки за матеріалами

Компанії «Виставковий світ»