УЧАСТЬ СПІВРОБІТНИКІВ УНІВЕРСИТЕТУ У «ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ЗМАГАННЯХ БРИГАД ЕКСТРЕННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ»

10.06.2019

З 4 по 7 червня в Ужгороді (Закарпатська обл.) проходила Науково-практична конференція «Екстрена медична допомога та медицина катастроф України в умовах мирного та воєнного часу» та «Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги».

Співробітники кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії, післядипломної освіти асистент Омельчук М.А., асистент Сіренко І.В., та лікар-інтерн Романенко А.М. взяли участь в конференції, виступили в ролі суддів на етапах змагань. Вони також представили конкурсне завдання «Мультиплекс 1+2», яке складалося з двох частин – догоспітального та раннього госпітального етапу (робота у відділенні невідкладної допомоги «Emergency department») та стосувалося правил надання допомоги пацієнтам з септичним шоком. Відділення з надання такої допомоги створюються в Україні в рамках реформи системи охорони здоров’я.

Загалом у змаганнях взяли участь 40 бригад екстреної медичної допомоги з усіх регіонів України, закордонні команди з Польщі, Румунії, Словаччини, Литви, а також команди приватних клінік.

Абсолютними чемпіонами змагань та лідерами загального заліку стали випускники НМУ імені О.О. Богомольця, які представляли команду приватної клініки «Оберіг».

Проаналізувавши роботу бригад екстреної медичної допомоги, було зроблено висновки щодо покращення програми інтернатури під час підготовки лікарів зі спеціальності «Медицина невідкладних станів» на базі Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця.

 

Кафедра хірургії, анестезіології післядипломної освіти