УЧАСТЬ СПІВРОБІТНИКІВ СМЦ УНІВЕРСИТЕТУ В РОБОТІ СИМПОЗІУМУ З ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ЕСТЕТИЧНОЇ СТОМАТОЛОГІЇ

03.10.2017

22-24 вересня 2017 року в Українському домі відбувся 3-й Міжнародний симпозіум цифрових технологій та естетичної стоматології, організований Українською асоціацією цифрових стоматологічних технологій (президент Філіпенкова Л.О.). На симпозіумі фахівцями з Іспанії, Італії, Ізраїлю та України було представлено останні досягнення в галузі цифрової стоматології та використання комп’ютерної техніки в діагностиці та лікуванні стоматологічних захворювань, виготовленні зубних протезів тощо. Співробітники СМЦ НМУ імені О.О. Богомольця представили власний досвід, пов’язаний зі створенням лабораторії комп’ютерного моделювання та цифрової стоматології, співпрацею з Національним технічним університетом України ім. І. Сикорського.

Крім того на базі хірургічного та ортопедичного відділення СМЦ НМУ 23 вересня 2017 було проведено практичну частину симпозіуму, в ході якої мультидисциплінарною командою фахівців СМЦ спільно з іспанськими колегами у складі д-р Луїс Квадрадо (Мадрид), професор Копчак А.В., завідувач відділення хірургічної стоматології СМЦ НМУ к.мед.н. Чопчик В.Д., завідувач відділення ортопедичної стоматології, к.мед.н. Шевчук В.О., завідувач лабораторії комп’ютерного моделювання СМЦ НМУ Черногорський Д.М., лікарі ортопедичного та хірургічного відділень Етніс Л.О та Шпачинський О.С., було проведено складне стоматологічне втручання із дотриманням повного цифрового протоколу, яке транслювалося до аудиторії Українського дому в режимі он-лайн. Пацієнту на безоплатній основі було встановлено 4 імплантати системи «Straumann», на які встановлено коронки з композитного матеріалу з високими естетичними характеристиками, без зняття відбитків і виготовлення моделей, а лише за допомогою внутрішньоротового 3D сканера та комп’ютерної техніки. Ця технологія належить до останніх найсучасніших розробок в галузі стоматології.

Пацієнт – учасник АТО, легендарний запорізький «кіборг» В’ячеслав Зайцев отримав поранення під час захисту Донецького аеропорту, але залишився в аеропорту. Після лікування повернувся до лав захисників. Друге поранення отримав в боях під Дебальцево. Був нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеню «за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та високий професіоналізм». Стоматологічне Втручання тривало три з половиною години (з 9.30 до 13.00), натомість традиційні методи потребували би кількох візитів пацієнта і тривали б 10-15 днів.

Українські та зарубіжні колеги високо оцінили рівень організації, технічного оснащення, професійної кваліфікації співробітників СМЦ НМУ імені О.О. Богомольця, а також наукові досягнення співробітників НМУ, представлені під час наукового форуму.

Стоматологічний медичний центр