УЧАСТЬ СПІВРОБІТНИКІВ КАФЕДРИ ПАТОФІЗІОЛОГІЇ НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ У ПІВДЕННО-СХІДНОМУ ЄВРОПЕЙСЬКОМУ КОНГРЕСІ З МУКОВІСЦИДОЗУ

10.09.2019

6-7 вересня 2019 року у Києві відбувся Європейський конгрес з муковісцидозу, у якому взяли участь співробітники кафедри патофізіології НМУ імені О.О. Богомольця доценти В.В. Анцупова та Я.А. Ушко.

Форум було організовано Європейською асоціацією муковісцидозу (CF Europe) та українськими державними та громадськими організаціями, що займаються муковісцидозом — мультиорганним спадковим аутосомно-рецисивним захворюванням з переважним ураженням дихальної та травної систем.

У ході роботи конгресу клініцисти, дослідники та представники пацієнтів ознайомилися з сучасними методами діагностики та лікування цього захворювання у Нідерландах, Великій Британії, Бельгії, Польщі, Німеччині та Україні.

Учасники також ознайомилися з роботою Європейської асоціації муковісцидозу (CF Europe) та ВГО «Всеукраїнська асоціація допомоги хворим на муковісцидоз», пріоритетними напрямками роботи яких є популяризація найкращого догляду з точки зору пацієнта, представлення та захист інтересів пацієнтів, хворих на муковісцидоз, підтримка обміну найкращими практичними знаннями. Цікавим, змістовним і корисним було також широке обговорення проблем доступу до нових методів лікування, створення сприятливих умов для поліпшення здоров’я та соціального стану хворих на муковісцидоз, надання їм діагностичної, лікувальної і соціальної допомоги, захисту прав та законних інтересів пацієнтів на загальнодержавному рівні.

“Надзвичайно важливо обмінюватися інформацією та тримати один одного в курсі останніх подій, бо коли зацікавлені сторони співпрацюють, розвиток буде йти ще швидше”, –  сказала під час роботи конгресу президент Європейської асоціації муковісцидозу (CF Europe) Жаклін Нордхук  (Jacquelien Noordhoek).

 

Прес-центр

(за матеріалами кафедри патофізіології НМУ імені О.О. Богомольця)