УЧАСТЬ СПІВРОБІТНИКІВ КАФЕДРИ ДИТЯЧОЇ ХІРУРГІЇ У 52-му З’ЇЗДІ СВІТОВОГО ТОВАРИСТВА ДОСЛІДЖЕННЯ СКОЛІОЗУ (SRS)

13.09.2017

6-9 вересня 2017 року фахівці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця – завідувач кафедри дитячої хірургії, професор Анатолій Левицький та лікар, аспірант кафедри дитячої хірургії Микола Доляницький взяли участь у головній події року серед вертебрологів світу – 52 з’їзді Світового Товариства дослідження сколіозу (SRS), який проходив місті Філадельфія (штат Пенсильванія, США).

Scoliosis Research Society – міжнародне товариство, яке було засновано у 1966 році. Наразі товариство являє собою провідну ланку з приводу лікування, досліджень та освіти в області деформацій хребта. Завдяки суворим критеріям членства, до товариства входять лише провідні хірурги світу. Нагадаємо, у 2015 році професора Анатолія Левицького обрали на посаду голови Scoliosis Research Society (SRS) – світового товариства дослідження сколіозу в Україні.

Захід зібрав провідних вертебрологів з усіх куточків світу. Фахівці обмінювалися досвідом та обговорювали наукові досягнення і практичні результати в одному з найскладніших напрямів сучасної хірургії – оперативному втручанні на хребті. Завдяки постійному вдосконаленню технологій та методик лікування у дітей, хворих на сколіоз, в Україні стає можливим повернутися до здорового і повноцінного життя, не виїжджаючи за кордон.

Кафедра дитячої хірургії