УЧАСТЬ ПРОФЕСОРА А.І.КУРЧЕНКА У НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ, ПРИСВЯЧЕНИЙ 175-РІЧЧЮ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ І.І. МЕЧНИКОВА

24.09.2020

 

Нещодавно у Харкові пройшла науково-практична конференція «Другий національний форум імунологів, алергологів, мікробіологів та спеціалістів клінічної медицини, присвячений 175-річчу з дня народження І.І.Мечникова». Конференція проходила одночасно в офлайн та онлайн режимі. У ній взяли участь провідні фахівці з імунології, алергології, дерматології, гінекології, репродуктології, урології, сімейної медицини, інфекціоністи, генетики, паразитологи, мікробіологи, лікарі-лаборанти. Загалом до проведення науково-практичної конференції долучилось близько 35-ти тисяч онлайн учасників із понад 20-ти країн.

Захід було організовано за участю і сприянням  —  НАМН України, МОЗ України, Державної установи «Інститут мікробіології та імунології ім. І.І.Мечникова НАМН України», Всеукраїнської громадської організації «Українське товариство фахівців з імунології, алергології та імунореабілітації», Харківської медичної академії післядипломної освіти МОЗ України, НМУ імені О.О. Богомольця та інші.

У ході роботи форуму розглядалися проблеми фундаментальної, клінічної та лабораторної імунології та алергології; первинні і вторинні імунодефіцити; імунологія репродуктивного здоров’я; вірусологія, молекулярна генетика; імуномоделююча та імунотропна терапія; актуальні питання вакцинопрофілактики; імунологічні аспекти дерматології; імунологічні аспекти геронтології тощо.

Учасники надзвичайно позитивно відзначили доповідь “Сучасні імунологічні аспекти діагностики та лікування вірусної інфекції”, з якою виступив завідувач кафедри клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики НМУ, професор А.І. Курченко.

 

Прес-центр за матеріалами кафедри клінічної імунології

та алергології з секцією медичної генетики