УЧАСТЬ ФАХІВЦЯ УНІВЕРСИТЕТУ В СПЕЦІАЛЬНОМУ НАВЧАННІ ПОШУКОВО-РЯТУВАЛЬНИХ СИЛ ПІД ЧАС РЯТУВАЛЬНИХ ОПЕРАЦІЙ

19.09.2017

15 вересня 2017 року завідувач кафедри Медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, д.мед.н. Анатолій Гринзовський взяв участь в спеціальному навчанні пошуково-рятувальних сил під час проведення рятувальних операцій на водному об’єкті «Київське море – 2017», яке відбулося на території Київського водосховища (Вишгородський р-н., Київська обл.).

Метою тренувань було продемонструвати комплексні дії під час проведення рятувальної операції за умов, коли потрібно надати допомогу постраждалим та ліквідувати небезпечні наслідки повені та лісової пожежі. У навчанні взяло участь приблизно 300 чоловік особового складу, було залучено 19 одиниць автомобільної та пожежної техніки, 4 одиниці авіаційної техніки, плавзасоби для тушіння пожежі.

Під час тренувань фахівці продемонстрували практичні навички, злагодженість дій, новітні методи для пошуку, рятування і надання невідкладної допомоги потерпілим, які були поранені чи знаходилися в важкодоступних місцях. Спеціалісти, що брали участь в заході, набули цінного досвіду, продемонстрували свою майстерність і професіоналізм.

Кафедра медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини