УЧАСТЬ ФАХІВЦІВ НМУ У МІЖНАРОДНОМУ ПРОЕКТІ З НАДАННЯ ДОПОМОГИ У БОРОТЬБІ З ВІЛ/СНІД (PEPFAR)”

29.01.2018

26 січня 2018 р фахівці Національного медичного університету імені О.О.Богомольця взяли участь у заході, який відбувся за  ініціативою Центру контролю та профілактики захворювань Департаменту охорони здоров’я США (CDC) та Американської Спілки Клінічних Патологів, ASCP, які є виконавцями Проекту “Підтримка зміцнення лабораторій у країнах з обмеженими ресурсами у рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR)”.

Метою зустрічі було підписання Меморандуму про Співпрацю поміж ASCP та МОЗ України з обговоренням впровадження Проекту та оглядом Програми підвищення кваліфікації лабораторій в напрямку до акредитації (SLMTA) і поетапного підвищення якості лабораторій в процесі підготовки до акредитації (SLIPTA).

Головними спікерами зустрічі були Уляна Супрун – в.о. Міністра охорони здоров’я України, Чарльз Вітек – директор глобальної програми з питань боротьби з ВІЛ/СНІД в Україні та Росії, CDC, Ден Мілнер – головний медичний керівник Центру Глобального Здоров’я ASCP.

Активну участь в обговоренні плану реалізації проекту в Україні приймали співробітники НМУ імені О.О.Богомольця – експерт МОЗ України за напрямом «Клінічна лабораторна діагностика» професор Лариса Натрус – директор Науково-дослідного інституту експериментальної та клінічної медицини, та Ірина Рижко – завідувач лабораторно-діагностичного центру НДІ ЕКМ.

Робота в рамках Проекту продовжується участю з 29 Січня по 9 Лютого 2018 р., в тренінгу для тренерів, мета якого навчити фахівців з питань клінічної лабораторної діагностики впроваджувати систему управління якістю на практиці з використанням доступних ресурсів.

 

Науково-дослідний інститут
 експериментальної та клінічної медицини