У ДИСТАНЦІЙНОМУ ФОРМАТІ ПРОДОВЖУЄ РОБОТУ ШКОЛА-СЕМІНАР «ПРОБЛЕМИ БІОЕТИКИ ТА ФІЗИКИ ЖИВОГО»

20.03.2020

Під час офіційного карантину для студентів НМУ пропонується  заочно-дистанційне засідання школи-семінару «Проблеми біоетики та фізики живого». Тема засідання — «Пандемія COVID-19 короновірусу SARS-CoV-2. Досвід світу та України (біомедичні та біоетичні аспекти)». Попередні питання для дистанційного обговорення та роздумів учасників (студентів, викладачів, експертів-фахівців) цього засідання такі:

  1. Які біоетичні колізії виникають внаслідок пандемії COVID-19 ?
  2. У чому полягає специфіка даної пандемії, що відрізняє її від інших вірусних пандемій та епідемій сучасності?
  3. Які принципові біологічні відмінності короновірусу SARS-CoV-2 від інших вірусів, що викликають гострі респіраторні захворювання?
  4. Які ризики (біомедичні, соціальні) усвідомило суспільство внаслідок пандемії COVID-19?
  5. Які завдання постають перед сучасною біомедичною наукою для запобігання в майбутньому подібних пандемій?

Алгоритм участі у  засіданні:

  • Реєстрація на youtube-сторінці: https://www.youtube.com/watch?v=suV0-0AFNHc&t=78s. Учасники без реєстрації зможуть «бачити» зміст обговорення, але не зможуть ставити запитання та брати участі в обговоренні.
  • Письмово сформулювати коротке та зрозуміле для всіх учасників запитання за темою засідання (учасники-студенти). Можна надати  свій варіант відповіді.
  • Коментарі-відповіді (письмово) на запитання від студентів або формування свого особистого запитання для подальшого обговорення (учасники-експерти). Науковий рівень запитання та відповіді повинен бути зрозумілим для студентів.

Обов’язковою умовою участі в нашому дистанційному засіданні є формування коректного запитання (від студентів),  науково обґрунтованої  відповіді або посилання на джерело інформації (від фахівців-експертів) виключно із заявленої теми засідання. Метою запропонованого дистанційного обговорення є підвищення рівня професійних знань з проблеми, включаючи біоетичні, медико-правові та інші аспекти. Тому запрошуємо до участі і студентів-медиків, і фахівців з різних напрямків знань (біологів, генетиків, медиків, юристів, фахівців у галузі біомедичної статистики, соціальних психологів тощо).

 

Прес-центр за матеріалами школи-семінару «Проблеми біоетики та фізики живого»