У РОЗПАЛІ ЗИМОВОЇ СЕСІЇ

18.12.2019

У морфологічному корпусі студенти 2 і 3 курсів НМУ сьогодні одночасно складали іспит з анатомії, фізіології та гістології і ембріології. Ця важлива подія у навчальному процесі в полі зору не тільки викладачів профільних кафедр, а й свій фаховий інтерес до якості знань майбутніх медиків проявляють представники деканатів і адміністрації Університету.

Так, на кафедрі анатомії побували проректор з наукової роботи та інновацій, професор С.В. Земсков та декан факультету підготовки іноземних громадян О.І. Парфьонова. У цьому році понад 700 другокурсників факультету складають іспит з фундаментальної дисципліни, приємно відзначити, що більшість іноземних студентів демонструє ґрунтовні знання предмета і нині в їхніх заліковках переважають добрі та відмінні оцінки з анатомії.

Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професор Р.Л. Скрипник завітала до аудиторії №2, де студенти медико-психологічного факультету зі спеціальності фізична терапія, ерготерапія складали іспит з фізіології. Майбутні медики-реабілітологи долали два етапи іспиту: виконували письмову роботу та проходили тестовий контроль за допомогою комп’ютера, даючи відповіді на основні питання фізіології людини, пов’язані з нервовою та гуморальною регуляцією м’язових функцій, визначали роль серцево-судинної та дихальної систем у забезпеченні роботи м’язів, виконували ряд інших завдань.

Іспит студентів 2 курсу медичного факультету №1 з гістології, цитології, ембріології зацікавив в.о. декана, професора С.Г. Сову, який взяв безпосередню участь у екзаменаційному процесі. Студенти не підвели свого декана, вони добре впоралися із виконанням письмової роботи, тестових завдань, а також продемонстрували практичні навички під час діагностики гістологічних препаратів. Професор кафедри Н.О. Мельник із задоволенням поставила відмінні оцінки багатьом майбутнім медикам.

 

Редакція газети «Медичні кадри»