У РАМКАХ МІЖНАРОДНОГО ОБМІНУ

08.07.2019

У червні 2019 року в рамках програми міжнародного обміну «IFMSA» (International Federation of Medical  Students’ Associations) іноземний студент 5 курсу медичного факультету Газіантепського університету (Gaziantep University) громадянин Туреччини  Омер Закрі пройшов стажування за напрямом «Акушерство та гінекологія» на клінічній базі кафедри акушерства і гінекології №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця – Київському міському пологовому будинку №6.

Під керівництвом завідувача кафедри, професора О.П. Гнатко та координатора стажування студента, асистента кафедри М.В. Самойлової, Омер Закрі   ознайомився з роботою структурних підрозділів  пологового будинку, взяв участь в обстеженні та розробці тактики ведення  вагітних і лікування гінекологічних хворих як на стаціонарному, так і на амбулаторному етапі, долучився до роботи відділення інтенсивної терапії та реанімації як для дорослих, так і новонароджених, працював у функціонально-діагностичному відділенні, виконував ультразвукове дослідження органів малого тазу, кольпоскопію  гінекологічним хворим тощо.

Студент розповів, що під час стажування йому найбільше сподобалось те, що в столичному медуніверситеті йому було надано можливість ознайомитися з особливостями акушерсько-гінекологічної допомоги в Україні, брати участь у маніпуляціях, що виконували співробітники кафедри і лікарі пологового будинку, мати доступ до ліжка хворого. «Проходження стажування в Україні дало змогу відчути себе справжнім лікарем та глибше осягнути обрану професію та майбутню спеціальність – акушерство та гінекологію. Я щодня обстежував пацієнтів, збирав анамнез та проводив спеціальне обстеження пацієнток, мав унікальну можливість теоретично та практично ознайомитися із сучасними світовими методиками діагностики й лікування. Все це стане корисним досвідом у моїй подальшій лікарській діяльності та медичній практиці, – розповів Омер. – Завершилося моє стажування, я отримав сертифікат, який вручила Леготіна Діана, представник громадської організації “Українська медична студентська асоціація” (УМСА), що є частиною Міжнародної федерації асоціацій студентів-медиків). На згадку про Київ це вручення відбулося на тлі квітучої зеленої краси міста, а саме біля Арки Дружби Народів». Як наголосив насамкінець Омер: «Неймовірно красивий захід сонця передав усю палітру радості від проведеного стажування та легкого суму від його закінчення».

 

Кафедра акушерства та гінекології №2