У ПРИМІЩЕННІ «ПРЕЗИДЕНТ ГОТЕЛЮ» В КИЄВІ ПРОХОДИТЬ НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «СУЧАСНІ ПІДХОДИ В ОНКОХІРУРГІЇ ПІДШЛУНКОВОЇ ЗАЛОЗИ»

25.10.2019

24 жовтня в «Президент Готелі» Києва розпочала роботу дводенна науково-практична конференція «Сучасні підходи в онкохірургії підшлункової залози». Захід викликав інтерес у науково-медичних колах України з огляду на надзвичайну актуальність і важливість проблеми. Крім відомих вітчизняних вчених з Києва і Харкова, у роботі конференції взяли участь безперечні авторитети в цій галузі медицини і хірургії з Німеччини та Австрії.

«Дату 24 жовтня 2019 року для відкриття конференції вибрано невипадково, – зазначив у своїй вступній промові перший проректор з науково-педагогічної роботи і післядипломної освіти НМУ імені О.О.Богомольця, професор Ю.Л.Кучин. – Кафедра загальної хірургії №1, яка є одним з організаторів заходу і однією з базових кафедр нашого Університету, відзначає своє 130-річчя. 80 років виповнилося б її видатному завідувачеві, професорові, Хірургові з великої літери – Володимирові Сергійовичу Земскову, який, на жаль, рано пішов від нас. І, нарешті, 60-літній ювілей святкує нинішній очільник кафедри – професор Олексій Іванович Дронов. Від свого імені і від імені присутніх тут колег – проректора з науково-педагогічної і лікувальної роботи, професора О.М.Науменка, проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професора Р.Л.Скрипник і проректора з наукової роботи та інновацій, професора С.В.Земскова, який є одним з організаторів і активним учасником конференції, хотілося б запевнити: славні традиції 130-літньої кафедри буде не тільки збережено, а й примножено».

Учасників і гостей конференції привітав також президент Асоціації хірургів України, директор НІХТ імені О.О.Шалімова, член-кореспондент НАМН України, професор О.Ю.Усенко.

Науково-практична конференція більше нагадувала дискусію або представницький «круглий стіл», де доповіді-презентації чергувалися з розгорнутими запитаннями колег і відповідями на них. Професор і хірург-практик з клініки університету Шлезвіґ-Гольштайн (м. Любек, ФРН) Тобіас Кек, наприклад, дискутував з колегами з приводу тієї чи іншої ситуації чи конкретного клінічного випадку. Цікавими і змістовними були доповіді науковців медичного центру «Омега-Київ» Н.В.Дереш і І.Гриценко «Променева діагностика раку підшлункової залози: критерії резектабельності та відповіді на неоад’ювантне лікування», професора НМУ С.В.Земскова «Роль неоад’ювантної терапії в лікуванні раку підшлункової залози», професора Національного інституту раку К.В.Копчака «Типові ускладнення резекцій підшлункової залози»,  професора кафедри загальної хірургії №1 НМУ Є.А.Крючиної «Новий погляд на неоад’ювантну терапію при резентабельному раці підшлункової залози: «за» і «проти», завідувача тієї ж кафедри, професора О.І.Дронова «Лікування гранично-резектабельного раку підшлункової залози»,  куратора з хірургічної роботи Харківського ОЦО, професора А.І.Зелінського «Судинна резекція та реконструкція в хірургії раку підшлункової залози», професора Національного інституту раку А.В.Лукашенка «Неанатомічні резекції при пухлинах підшлункової залози», директора Міжнародного інституту кріохірургії (м. Відень, Австрія), професора кафедри хірургії №1 НМУ М.М.Корпана «Ультраструктурні зміни в панкреатичному ацинусі під дією ультранизьких температур»,  професора Інституту радіології SMZ-Hospital (Австрія) Анни-Марії Шратер-Сен «Основні принципи сучасної радіотерапії в лікуванні раку підшлункової залози» та інші.

25 жовтня учасники спостерігатимуть в режимі онлайн прямі трансляції з операційних. Резекцію підшлункової залози здійснюватимуть в різних місцях професор О.І.Дронов (Україна) і професор Тобіас Кек (ФРН).

 

Прес-центр