У П’ЯТЬОХ АУДИТОРІЯХ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ ВІДБУЛИСЯ ЛІЦЕНЗІЙНІ ІНТЕГРОВАНІ ІСПИТИ «КРОК-3» ДЛЯ ІНТЕРНІВ – ДИПЛОМОВАНИХ ФАХІВЦІВ

05.11.2019

Згідно з вимогами, визначеними наказом МОЗ України 19 серпня 2013 року №736 «Про створення інформаційної системи підтримки єдиної галузевої освітньої мережі» та Порядком проведення ліцензійних інтегрованих іспитів, погодженим МОЗ України 12 квітня 2017 року, 5 листопада 2019 року у приміщеннях НМУ імені О.О.Богомольця проходив «Крок-3».

Як зазначила директор інституту післядипломної освіти НМУ, професор Т.А.Вежновець, до обов’язків її колег входило забезпечити явку на іспит 485 лікарів-інтернів, які проходили навчання на базі НМУ за спеціальністю «Загальна лікарська підготовка» (134 особи) і «Стоматологія» (351 особа), у призначений наказом день і належним чином підготувати 5 аудиторій в морфологічному (3), фізико-хімічному (1) і стоматологічному(1) корпусах, зокрема подбати про відеозабезпечення іспитів, що є обов’язковою вимогою Центру тестування МОЗ України.

Гарантії, що всі 485 осіб прибули на «Крок-3», немає. Під час нашої розмови, Тетяні Андріївні зателефонували родичі одного з інтернів про те, що він захворів і фізично не може складати іспит. У таких випадках протягом 3 днів він особисто або його рідні мають звернутися до Центру тестування МОЗ за адресою: вулиця Ярославська, 41, представивши при цьому медичну довідку. Та в будь-якому разі ця особа матиме змогу скласти «Крок-3» вже у березні 2020 року і перескладати (в разі невдачі) протягом 3 років двічі на рік.

Серед інтернів-2019 випускники практично всіх медичних вищих навчальних закладів України. Але всі вони проходили інтернатуру в НМУ імені О.О.Богомольця. Наприклад, Мар’яна Кондратова і Аліна Копилова закінчили Тернопільський національний медичний університет імені І.Я.Горбачевського, мають диплом стоматолога, навчалися як інтерни в НМУ. Складність «Кроку-3» дівчата чудово розуміють: екзаменаційний тест становить 200 запитань (99 варіантів) і розрахований на 3 години 20 хвилин. Але заради повноцінного сертифікату, який отримає кожний в разі успішного складання іспиту, варто похвилюватися і докласти всіх зусиль, аби виявити потрібний рівень знань і навичок.

 

Прес-центр