У НАЦІОНАЛЬНОМУ МЕДИЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ ВСТУПНА КАМПАНІЯ ДЛЯ ІНОЗЕМНИХ ГРОМАДЯН ВИХОДИТЬ НА ФІНІШНУ ПРЯМУ

21.10.2019

19 жовтня 2019 року в морфологічному корпусі НМУ імені О.О.Богомольця відбулися співбесіди з мови, хімії або біології, фізики або математики. Цього разу з 72 абітурієнтів – громадян Індії, Ірану, Єгипту, Азербайджану, Канади, Португалії – усі складали англійську мову. Зокрема й Ярослав Лобанов, який приїхав до історичної батьківщини – Києва – з острова Фаял (Азорські острови, Португалія). «Мій батько має стоматологічну практику на Фаялі, населення якого становить близько 15 тисяч осіб, – пояснив  хлопець. – Хоч за походженням і він, і мама – кияни. Я мрію дістати медичну освіту в Університеті, слава про який досягла й островів в Атлантичному океані, і продовжити батькову справу».

Вітаючи іноземних вступників, проректор з науково-педагогічної і лікувальної роботи, професор О.М.Науменко представив своїх колег – проректора з науково-педагогічної і виховної роботи, професора О.А.Канюру, проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професора Р.Л. Скрипник, заступника декана факультету з підготовки іноземних громадян Ю.П.Резнікова, заступника відповідального секретаря приймальної комісії В.В.Мороза, а також викладачів-екзаменаторів, яких очолює професор Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка – Н.М.Гаєвська. Олександр Миколайович наголосив на тому, щоб вступники поставилися до співбесід із великою серйозністю і готувалися до навчання в НМУ, яке аж ніяк не буде легким.

Наступний – і останній цього року – день вступних співбесід заплановано на 26 жовтня 2019 року.

 

Прес-центр