ВІДБУВСЯ ПЕРШИЙ ТУР ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З МІКРОБІОЛОГІЇ, ВІРУСОЛОГІЇ ТА ІМУНОЛОГІЇ

20.02.2020

19 лютого 2020 року у лекційній аудиторії №2 санітарно-гігієнічного корпусу НМУ імені О.О. Богомольця відбувся перший тур Всеукраїнської студентської олімпіади з мікробіології, вірусології та імунології.

Перший етап олімпіади провели викладачі кафедри мікробіології, вірусології та імунології НМУ на чолі із завідувачем – академіком, професором В.П. Широбоковим. Володимир Павлович звернувся до учасників – студентів медичних факультетів Університету зі вступним словом, побажавши їм дати вичерпні відповіді на винесені для розкриття запитання і потрапити до числа переможців, які у квітні представлятимуть Університет на другому етапі Всеукраїнської олімпіади у Полтаві.

Організаційну частину проведення першого туру взяв на себе доцент кафедри В.А. Понятовський. До складу журі увійшли також професор В.Г. Войцеховський, професор О.В. Салата, доцент В.В. Бобер, асистенти Д.П. Єгоров, В.В. Шульга та інші.

Три запитання, на які належало відповісти учасникам олімпіади, включали в себе весь спектр проблем з мікробіології, вірусології та імунології. Зазначимо, що в одному з них фігурував і корона-вірус, який нині на слуху.

Переможцями першого туру Всеукраїнської олімпіади стали студенти-третьокурсники  Михайло Рябцев (мед. факультет №1), Олена Хохлюк (мед. факультет №2), Юлія Машіко (мед. факультет №4) і Сана Шейкх (факультет підготовки іноземних громадян за спеціальністю «Медицина»). У якості подяки за участь в олімпіаді переможці отримали нові підручники з медичної мікробіології.

                                                                                                        

Прес-центр