ТРИВАЄ АТЕСТАЦІЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ НА ФАРМАЦЕВТИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

18.01.2021

Сьогодні близько 100 випускників заочної форми навчання демонструють свою фахову зрілість. Другим із п’яти екзаменаційних випробувань був іспит із фармацевтичної хімії. Це одна із базових дисциплін майбутніх провізорів,  тому екзаменаційна комісія на чолі із професором М.В.Хайтовичем прискіпливо перевіряла рівень знань випускників факультету.

Головними екзаменаторами на іспитах були викладачі кафедри фармацевтичної біологічної та токсикологічної хімії, яку очолює професор І.В. Ніженковська.

Екзаменаційний білет із фармацевтичної хімії складається із трьох питань і ситуаційної задачі. Таким чином, кожен випускник у ході іспиту демонструє рівень теоретичної та практичної підготовки. Питання екзаменаційного білету охоплюють усі розділи випускної дисципліни. Під час складання іспиту студенти показують вміння ідентифікувати лікарські речовини в різних лікарських формах, а також проводити їх кількісний аналіз. Ці знання в майбутньому знадобляться тим випускникам, які працюватимуть провізорами-аналітиками в аптечних  закладах, у практичній фармації, зокрема в контрольно-аналітичних лабораторіях, на промислових підприємствах фармацевтичної галузі, а також в лабораторіях підпорядкованих Держслужбі лікарських засобів та лабораторіях Державного Експертного центру МОЗ України.

 

Редакція газети «Медичні кадри»