ТРЕТЬОКУРСНИКИ ВИВЧАЮТЬ ФУНДАМЕНТАЛЬНУ ДИСЦИПЛІНУ – ПАТОФІЗІОЛОГІЮ

13.11.2019

Протягом двох семестрів майбутні медики навчаються на кафедрі патологічної фізіології, яку очолює професор Т.І. Панова. У першому – студенти вивчають 14 тем із різних аспектів фундаментальної науки, яку скорочено називають «патфіз» і вважають однією із найскладніших дисциплін. Кожне наступне заняття проходить на базі попередніх знань, тому викладачі та добросовісні студенти прагнуть ефективно використати кожну хвилину практичного заняття. Ми побували на одному з таких занять, де вітчизняні та англомовні студенти вивчали чергову тему «Порушення вуглеводного обміну. Цукровий діабет». Відомо, що це й досі актуальна проблема в медицині. Професор О.П. Бабкіна в розмові зі студентами підкреслила важливість даної теми для практичної медицини.

Розглядаючи цукровий діабет як патофізіологічний процес, студенти обговорювали етіологію, спадкові порушення, механізми розвитку, вплив зовнішніх чинників, етапи діагностики та види ускладнень.

Як правило, у навчальному процесі кафедри використовуються сучасні методи навчання. Студенти, які виявили особливий інтерес до предмету, підготували свої міні-презентації, успішно продемонструвавши їх за допомогою інтерактивної дошки.

Завершальним моментом практичної роботи майбутніх медиків було виконання тестового завдання у комп’ютерному класі. Приємно відзначити, що всі студенти 8 групи 3 курсу факультету підготовки іноземних громадян успішно пройшли тестовий контроль. Серед тих, хто склав тест на відмінно були Абделоні Шаума та Хаузуві Алла. Відзначилися також і наші вітчизняні студенти. Найвищий бал від доцента кафедри Г.Г. Репецької отримали третьокурсники медичного факультету №3 К. Терехова та А. Шкура.

 

Редакція газети «Медичні кадри»