СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ ПРОФЕСОРУ ВАЛЕРІЮ ІВАНОВИЧУ БЕРЗІНЮ

16.04.2019

6 квітня 2019 року у віці 76 років пішов у вічність Берзінь Валерій Іванович доктор медичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України.

Валерій Іванович народився 28 березня 1943 року у Казахстані. Вищу медичну освіту отримав у Ризькому медичному інституті. Там же захистив кандидатську та докторську дисертації. З 1985 по 2008 рр. очолював кафедру гігієни дітей та підлітків у Київському медичному інституті, а з 2008 по 2018 рр. працював професором кафедри гігієни та екології №3.

Валерій Іванович читав лекції студентам, проводив практичні заняття, керував підготовкою аспірантів і здобувачів за науковою спеціальністю «гігієна дітей і підлітків». Він автор понад 400 друкованих праць, серед яких підручники, навчальні посібники, типові програми з дисципліни та монографії. Протягом тривалого часу професор Берзінь Валерій Іванович був членом Спеціалізованої Вченої ради з гігієни Київського медичного інституту і виконував обов’язки Вченого секретаря, членом спеціалізованих вчених рад в Інституті психології ім. Г.С. Костюка НАПН України; Інституті спеціальної педагогіки НАПН України; Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова, також членом редакційних рад наукових збірників: «Гігієна населених місць» Державної установи «Інститут громадського здоров’я імені О.М.Марзєєва» НАМН України; «Патологія» Запорізького Державного медичного університету;  «Дефектологія» Інституту спеціальної педагогіки НАПН України та інших видань. Валерія Івановича було відзначено медаллю «Григорія Сковороди» та іншими нагородами.

Колектив Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, працівники кафедри гігієни та екології №3 глибоко сумують з приводу передчасної смерті свого колеги та висловлюють співчуття дружині –Валентині Петрівні та доньці – Оксані Валеріївні, студентці 6-го курсу медичного факультету №1 Університету. Поховали Валерія Івановича Берзіня на Берковецькому кладовищі м. Києва.

 

                                                                     Адміністрація Університету